טו בשבט: צ'טני שזיפים על המבורגר טלה
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל שזיפים המונח על המבורגר טלה.
באדיבות שף מאור סיטון.
מרכיבים
- 1 ק"ג שזיפים מגולענים
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 בצל סגול קצוץ
- 150 גר' חומץ בלסמי
- 150 גר' סוכר
- 20 גר' מלח
- 1 ליטר יין אדום משובח
- 100 גר' רוטב מרסלה
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן.
2. מוסיפים את הסוכר, המלח, היין האדום והחומץ הבלסמי עד צמצום של 50% מהנוזל.
3. מוסיפים את השזיפים, מבשלים עוד 10-20 דק' (עד ריכוך השזיפים), מכבים את האש ומוסיפים רוטב מרסלה.
4. על גריל לוהט מניחים המבורגר טלה 220 גר' וצולים עד רמת עשייה רצויה (מדיום/וואל/וואל דאן) ומעל מניחים את הצ'טני שזיפים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ביביבי אשדוד
הבנאים 4, אזור תעשיה, אשדוד
הצג טלפון
053-8095140
|