תבשיל אסאדו ביין אדום, סילאן וארטישוק ירושלמי
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 3.5 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל משובח לנתחי אסאדו ביין אדום, עם סילאן וארטישוק ירושלמי.
מרכיבים
- נתח אסאדו 2 קילו
- 10 בצלי שאלוט
- 10 לפתות קטנות
- 5 שום קלוף
- 2 עלי רוזמרין
- 2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
- 1 כוס יין אדום
- 2 כוסות ציר בקר
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מתבלים במלח ופלפל את נתח האסאדו עם עצמות (פרוס באמצע בין העצמות) וצורבים אותו בסיר לוהט עם מעט שמן, עד השחמה.
מוציאים את הבשר מהסיר, ומאדים כ- 5 דקות באותו סיר את הירקות: לפתות, בצלי שאלוט, שום, גזר, ורוזמרין עד להשחמתם.
מוסיפים את הבשר לירקות, מוסיפים את ציר הבקר והיין ומרתיחים.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות.