עוגת תפוחי עץ מבצק פילו ללא סוכר
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.
מרכיבים
- 4 עלי פילו
- 4 תפוחי עץ גרנד בגודל בינוני
- 1/2 כוס אבקת "כמו סוכר" או 1.5 כפיות "דיאטיפ"
- 2 כפות שמן קנולה או 20 גרם מרגרינה עץ הזית
- 1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
את העוגה מכינים בשני שלבים עיקריים:
א. הכנת מילוי תפוח העץ:
1. יש לקלוף ולגלען את תפוחי העץ ולפרוס לפרוסות דקות בעובי של 3 מ"מ.
2. מייד לאחר מכן יש לערבב את תפוחי העץ עם 1/2 כוס אבקת "כמו סוכר" ומעט קינמון ולערבב היטב בקערה.
ב. הרכבת העוגה:
1. לוקחים את ארבעת עלי בצק הפילו ומפרידים אותם לשני צמדים בחפיפה של 50% צמד אחד ממשנהו.
2. מברישים את העלים במעט שמן קנולה או מרגרינה עץ הזית מומסת ומניחים את מלית תפוחי העץ בחלק התחתון של העלים ומגלגלים לרולדה. מניחים על גבי תבנית האפייה, מברישים בביצה ושוב בשמן/מרגרינה ואופים המשך 25 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית שמו
האיצטדיון 6, קרית חיים
הצג טלפון
04-8418840
|