מקרוד
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגיות סולת תמרים משגעות
מרכיבים
- לבצק:
- 1 ק"ג סולת
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 כוס שמן חם (30 מעלות)
- 2 כוסות מים
- למלית:
- כפית קינמון
- קורט ציפורן
- 500 גרם ממרח תמרים
- לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 1 כוס מים רותחים
- 1 לימון סחוט
אופן ההכנה
הבצק:
שמים במיקסר עם וו גיטרה את הסולת, הקמח, אבקת האפייה והשמן החם ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות מים ויוצרים בצק. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ונותנים לו לנוח מעט.
המלית: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מחית אחידה.
חוזרים אל הבצק, יוצרים עם 1/3 מהבצק מלבן בעובי 1 ס"מ ומורחים עליו את המלית. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות של 2 ס"מ. את הפרוסות מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב.
סירופ קרמל:
מרתיחים כוס מים ומוסיפים 3 כוסות סוכר, מערבבים, מוסיפים את הלימון הסחוט ומערבבים עד שנוצר קרמל.
בסוף, כשהרוטב מוכן טובלים את העוגיות בסירופ.
המתכון באדיבות
|
מסעדת הצ'אנס
פונדק הצ'אנס האחרון, כביש מס 1, ירושלים ים המלח , אלמוג
הצג טלפון
053-8094660
קופונים להצ'אנס
|