סלט עלי תרד, עם סלק מבושל ותפו"ע מקורמלים בויניגרט בלסמי
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט עלי תרד, עם סלק מבושל ותפו"ע מקורמלים בויניגרט בלסמי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 חב' עלי תרד
- 3 יח' סלק
- 2 תפו"ע גרניט סמית
- 1 בצל סגול חתוך לחצי אמנסטה דק
- 100 גר' אגוזי מלך
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 50 מ"ל חומץ בלסמי
- 100 מ"ל שמן קנולה או שמן סויה
- קורט מלח ופלפל
- קורט סוכר
אופן ההכנה
- שוטפים את עלי התרד היטב וחותכים את הגבעולים הגדולים.
- מבשלים את הסלק בשלמותו, ללא קילוף וללא מכסה, עד שמעבירים סכין והיא עוברת ללא התנגדות, מקררים את הסלק היטב ופורסים אותו לשמיניות.
- מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה, פורסים את התפוח לעובי של 0.5 ס"מ ומפזרים מעליו סוכר חום, צורבים בתנור חם, עד לקבלת מראה קרמלי חום עדין ומקררים.
- פורסים את הסלרי באמצעות קולפן לרצועות דקות.
- בקערה מניחים את החרדל ביחד עם הדבש והחומץ בלסמי ומערבבים היטב, מזלפים פנימה את השמן, עד לקבלת ויניגרט אחיד ומתבלים במלח ופלפל.
- בקערה מקפיצים את כל הרכיבים של הסלט עם מעט מהויניגרט ומסדרים בקערת הגשה, כאשר התרד למטה ומעליה שאר המרכיבים מסודרים לפי צבעים.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב
הצג טלפון
1-700-500-774
|