מקרון שוקולד
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מי לא מכיר את המקרון, הפלא המוקצף? מתכון מצוין לעוגיות הסנדוויץ' הקלילות, והפעם- במילוי גנאש שוקולד מפנק!
מרכיבים
- 5 חלבונים
- 60 גרם סוכר
- 380 גר' אבקת סוכר,
- 250 גר' אבקת שקדים,
- 50 גרם שוקולד מריר מומס
- מילוי:
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך.
2. בקערה נפרדת מנפים בעזרת מסננת את אבקת הסוכר, אבקת השקדים והשוקולד.
3. מקפלים בעזרת מרית אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מזלפים את התערובת מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, לעיגולים קטנים במרווחים שווים.
5. אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות. מקררים לטמפ' החדר.
מחממים לסף רתיחה את השמנת ויוצקים על השוקולד, מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים במקרר.
תגובות
-
המתכון נהדר. תיזהרו זה ממכר
פרפרית
(28/03/2010 18:49:00)