ראש השנה: טארט טאטן תפוחים לראש השנה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף אמיר כלפון
מרכיבים
- חומרים ל 4 מנות אישיות (תבנית אלומיניום קוטר 10 ס"מ):
- לבצק:
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר חום
- 1 ביצה
- לתפוחים:
- 200 גרם סוכר חום
- 3 תפוחי גראנט סמית
- מיץ מ-1 לימון
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
1. שמים במעבד מזון סוכר, קמח וחמאה; ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק
2. מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות
3. קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות
4. שמים במחבת את הסוכר, מיץ הלימון ומקל הווניל, ומחממים עד לקבלת קרמל מבריק
5. יוצקים שכבה דקה של קרמל בתבניות.
מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מעגל
6. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ ויוצרים עיגולים בגודל של 10 ס"מ
7. שמים מעל את התפוחים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
להגשה:
הופכים את הטארט כל עוד הוא חם על גבי צלחת.
מטפטפים מעט רוטב בצדדים.
מומלץ להגיש עם גלידת וניל או תמרים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כאמל
חוף דדו דרום, חיפה
הצג טלפון
04-8522990
|