כרעי עוף במלית תפוחים וערמונים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף, דודו גרינברג - מכללת השף
מרכיבים
- 4 כרעי עוף מרוקנים מעצמות.
- 3 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
- חבילה של ערמונים בוואקום.
- עלים מ-6 ענפי טימין
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף דבש
- קורט קינמון
- 30 מיל' שמן זית
- 1 כף סוכר חום
- פלפל שחור גרוס.
- קורט מלח
- 1 יח' ביצה
- למריחה על העוף: קורט מלח, 30 מיל' שמן זית, כף דבש, פלפל שחור גרוס, עלים מ-3 ענפי טימין.
אופן ההכנה
במחבת נחמם מעט את שמן הזית ונוסיף את התפוחים. נקפיץ למשך כחמש דקות עד להתרככות חלקית של התפוחים, נוסיף את הקינמון והסוכר ונקפיץ עוד חצי דקה, נסיר מהאש, נעביר לקערה ונקרר.
לקערה נוסיף את כל שאר החומרים מלבד העוף והחומרים למריחה ונערבב טוב.
נמלא טוב את הכרעיים ונניח בתבנית עם נייר אפייה.
נערבב את כל החומרים למריחה ונבריש את העוף.
נכסה עם נייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך שעה ורבע.
חמש דקות לפני הסוף נוריד את נייר הכסף להשחמה.
ניתן להגיש עם עגבניות שרי צלויות ואורז מתובל בחצילים מטוגנים וכוסברה.