מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> קלצונה במלית בטטה וגבינת ריקוטה ומאפינס שוקולד

קלצונה במלית בטטה וגבינת ריקוטה ומאפינס שוקולד

קלצונה במלית בטטה וגבינת ריקוטה ומאפינס שוקולד

תיאור המתכון

פרויקט קיץ מיוחד של "מכללת השף" ושל השף דודו גרינברג לילדים בחופשת הקיץ

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים בקערה: קמח, סודה לשתיה וסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה ביצים, שמן, חלב וקקאו לתערובת אחידה.
בקערה החומרים היבשים יוצרים גומה באמצע ומוזגים את החומרים הרטובים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערב את שהתערובת מתגבשת לבצק שוקולד רך וגרגירי.
בתבנית שקעים מסדים עטרות ניר ומוזגים מהתערובת לכל עטרה עד גובה 3/4.
אופים בתנור שחומם מראש 15 דקות ומוציאים להצטנן.

להכנת הרוטב: מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה (עד שמתחילות בועות קטנןת בשולים.

מורידים מהאש. את טבליות השוקולד שוברים בידיים לחתיכות קטנות ומוסיפים לשמנת החמה. מערבבים בכף עץ עד שנוצר מרק שוקולד טעים.

הערות

כשהמאפינס הצטננו, טובלים ברוטב השוקולד או מוזגים רוטב בכפית, אפשר לקשט בסוכריות ובתאבון!!!

המתכון באדיבות
בית ספר לבישול מכללת השף החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב הצג טלפון