טארט עגבניות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
בחסות 'פריניר'
השף הבכיר צ'רלי פדידה- מלון שרתון תל אביב מציג מתכונים להכנת מנות גורמה קלות להכנה
מרכיבים
- 1 חציל שרוף על אש גלויה , קלוף וקצוץ
אופן ההכנה
1.חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות , מעבירים למים קרים ואז קולפים את העגבנייה . חותכים את העגבנייה לארבע ומוציאים את החלק הפנימי מניחים בצד .
2.קולים חציל בינוני על אש גלויה , קולפים וקוצצים , מוסיפים שום ,מלח,פלפל ומעט שמן זית ,מניחים בצד.
3. קורצים עיגול בצק עלים ומניחים בצד .
אופן הרכבת הטארט
לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס'מ / גובה 5 ס'מ ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש ( בצורה של 'ספיראלה' מסביב לתבנית )
ממלאים את חציל קצוץ התבנית מעל 'הספירלה' של העגבנייה עד לגובה התבנית וסוגרים עם דסקית בצק עלים .
אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות או עד שהבצק מזהיב
הופכים אל צלחת הגשה
אפשר להגיש עם רוטב פסטו / רוטב יוגורט ושמיר .
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר