שעועית ירוקה/צהובה מוקפצת בשום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות עופר נלו ממסעדת חיים נלו
מרכיבים
- קילו שעועית ירוקה או צהובה
- מעט שמן לטיגון
- כף אבקת מרק עוף
- 10 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
שעועית: את השעועית מבשלים במי מלח עד לריכוך מלא. במחבת ווק או כל מחבת גדולה עם מעט שמן מטגנים כ- 4 דקות את השעועית מערבבים ושוב מטגנים כ- 4 דקות. מוסיפים כף אבקת מרק עוף מקפיצים שוב את המחבת ומוסיפים את שיני השום הכתושות. מתבלים ומלח ופלפל לפי הטעם והשעועית מוכנה.