מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> דלעת ממולאת במג'דרה ופירות יבשים לט"ו בשבט

דלעת ממולאת במג'דרה ופירות יבשים לט"ו בשבט

דלעת ממולאת במג'דרה ופירות יבשים לט"ו בשבט

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לדלעת ממולאת במג'דרה ופירות יבשים לט"ו בשבט ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

משרים את האורז המעורב והקטניות ללילה במים פושרים.
בוחרים דלעת יפה למילוי, פותחים אותה מלמעלה ומנקים את הגרעינים.
בוחרים בסיר עם תחתית עבה, מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה
קוצצים מגוון פירות יבשים לקוביות קטנות ומוסיפים לאורז והקטניות.
מוסיפים את התערובת לסיר, מערבבים מעט ושופכים מים לכיסוי עד לכיסוי האורז.
מביאים לרתיחה, מוסיפים עלה דפנה, אבקת מרק, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור טחון.
מוציאים מהסיר, מוציאים את עלי הדפנה ושופכים לתוך הדלעת את תערובת המג'דרה הנוזלים והפירות היבשים.
סוגרים את הדלעת עם "מכסה" הדלעת, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
מוציאים, טועמים ו...מגישים חם!