ראש השנה: עוגת דבש ותפוחים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף קונדיטור ברי סייג – מסעדת טאטי
מרכיבים
- 100 גר' חמאה
- 125 גר' סוכר לבן
- 2 חלמונים
- 225 גר' דבש
- 150 גר' תה חזק חם
- 100 גר' שמנת חמוצה
- 280 גר' קמח
- 4 גר' סודה לשתייה
- 2 גר' קינמון טחון
- 2 גר' הל טחון
- 2 גר' אגוז מוסקט טחון
- 2 גר' ג'ינג'ר טחון
- 2 גר' ציפורן טחון
- 2 חלבונים
- 40 גר' סוכר
- לתפוחים:
- 3 תפוחים ירוקים חתוכים לקוביות ומבושלים ב 50 גר' חמאה ו50 מ''ל מים עד התרככות
- 2 תפוחים חתוכים לפרוסות דקות דקות למניפת הקישוט
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מקציפים חמאה, סוכר וחלמונים לקצף חזק.
מוסיפים דבש ושמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים את כל הקמח והתבלינים ומערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את התפוחים המבושלים והתה ומערבבים היטב.
יוצקים לשתי תבניות עגולות קוטר 22 ס''מ, מפזרים מעל תפוחים חתוכים למניפות ומניחים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 45 דקות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
חלבונים
דבי
(15/09/2009 14:36:00)
מה עושים עם החלבונים?