מתכון לפיצה בלקנית אישית בגודל 40 ס"מ
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: שעתיים (כולל התפחה)
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון לפיצה בלקנית אישית בגודל 40 ס"מ ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 50 גר' גבינת מוצרלה
- 50 גר' גבינת פטה
- בצק-
- 150 ג' קמח
- 3 גרם שמרים
- 1/3 כוס מים
- כפית שמן זית
- רוטב-
- 3 עגבניות מקולפות
- בצל אחד קטן קצוץ דק
- שן שום אחת כתושה
- חציל אחד פרוס לעיגולים ומיובש כשעה
- 2 גמבות אדומות
- מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לבצק- לשים את כל רכיבי הבצק יחד עד לקבלת עיסת בצק אחידה ומניחים בצד כשעה. לאחר מכן מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לגודל הרצוי.
לרוטב- מטגנים בשמן את פרוסות החציל ומניחים על נייר סופג. שורפים את הפלפלים או מכניסים לתנור עד ריכוך. קולפים את הפלפל וחותכים לפרוסות עבות. את שאר מרכיבי הרוטב מבשלים במחבת על אש נמוכה. מרסקים את העגבניות בזמן הבישול ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (כ- 10 דקות כל התהליך).
מורחים את הרוטב על הבצק מעל מניחים את הפלפלים והחצילים, מגרדים את גבינת הפטה ומעל מגרדים את המוצרלה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לשמונה דקות והפיצה מוכנה.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:אלורה
תגובות
-
מוצרלה
דנה
(28/02/2014 13:26:00)
אפשר במקום מוצרלה גבינה צהובה ? זה די אותו דבר לא ?