קיש ים תיכוני
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לפי המסורת היהודית, בחג השבועות אסורה עשיית מלאכה מרובה. בהתאם לכך- לפניכם מתכון קל, פשוט, אידיאלי לאירוח ואפילו ממכר. ראו הוזהרתם!
מרכיבים
- רכיבים:
- הבצק:
- 1 כוס קמח
- ½ חבילה חמאה רכה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- 1 חלמון ביצה
- ¼ כוס חלב
- המילוי:
- 1 קישוא
- 1 חציל קטן
- 1 בטטה [תפו''א מתוק]
- 1 פלפל אדום
- 4 גבעולי עלי ריחן [בזיליקום]
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 4 ביצים
- 2 כפות קמח
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
תבנית פאי קוטר: 26 ס''מ, גובה: 4 ס''מ
לשים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעתיים.
מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח ופלפל. חותכים את הירקות לקוביות קטנות ואופים את הירקות בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות למשך 10 דקות. מצננים.
מערבבים את כל חומרי הרויאל לתערובת אחידה, מסננים ומניחים בצד.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 5 מ''מ ומניחים על גבי התבנית [תבנית אפייה לפאי קוטר 26 ס''מ, גובה 4 ס''מ]. מהדקים את הבצק וחותכים את שארית הבצק מהדפנות.
מפזרים את כל הירקות על גבי הבצק כשעליו מניחים קוביות של גבינה בולגרית, בזיליקום ובצל ירוק. מוזגים את תערובת הרויאל על הכל. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-40 דקות.