פילה אנטיאס
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: כשעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לאוהבי הדגים- מנה עסיסית, מתקתקה-חריפה כאחד, לארוחת ערב רומנטית או סתם, לארוחת צהריים קלילה.
מרכיבים
- 800 גר' פילה אנטיאס פרוס טרי ל- 4 פרוסות של 200 גר' הפרוסה
- 4 ראשי ארטישוק
- 1 דלורית
- עלי כוסברה טריים
- פלפל שאטה קטן
- מחית ירקות השורש:
- 1 תפו''א לבן
- 1 בצל לבן
- ראש סלרי
- שורש פטרוזיליה
- 1 גזר
- מלח
- פלפל לבן
- קרמל חריף:
- 100 גר' סוכר
- 2 פלפלים שאטה קטנים
- 200 מ''ל יין לבן
- 1 מקל קינמון
- קורט גרגרי כוסברה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
מחית ירקות שורש – מבשלים את התפו''א עד לריכוך, ואת שאר ירקות השורש מאדים בסיר עם שמן זית עד לריכוך.
מוסיפים לכל הירקות 150 מ''ל מים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
קרמל חריף – ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
מוסיפים את הפלפלים שלמים ואת שאר מרכיבי הקרמל,
מבשלים על אש נמוכה ומצמצמים את הנוזלים בשליש
(בין 15-10 דקות).
ארטישוק – מבשלים את הארטישוק בסיר מים רותחים עם לימון, עלי כוסברה ופלפל שאטה עד לריכוך קל (לא לבשל יותר מדי כדי שלא יימעך).
דלורית – חותכים את הדלורית לקוביות גדולות, מפזרים
סוכר ושמן זית ואופים בין 15-10 דקות בחום גבוה עד
לריכוך הדלורית.
הכנת המנה:
צורבים כל נתח אנטיאס במחבת כבדה עם מעט שמן זית. לאחר שהדג צרוב, מעבירים לתנור ואופים כ-8 דק'. את הדלורית והארטישוק מקפיצים במחבת שמן זית לקבלת גוון שחום ומוסיפים את הקרמל תוך כדי הקפצה. לסדר על הצלחת את הדלורית והארטישוק ולהניח מעליהם נתח דג אנטיאס ובשני צידיו לסדר כף של מחית ירקות שורש.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''2C''
קישורים:טו סי
המתכון באדיבות
|
מסעדת טו סי
דרך מנחם בגין 132, מרכז עזריאלי, קומה 49 , תל אביב
הצג טלפון
053-8094532
הזמן שולחן
|