מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בראוניז

בראוניז

תיאור המתכון

קלוריות: 99 למנה

מרכיבים

אופן ההכנה

לחמם בסיר קטן את המרגרינה, השוקולד, החלב ושימורי המישמש תוך בחישה תכופה עד שהשוקולד כמעט נמס. להוריד את הסיר מן האש, להמשיך לבחוש עד המסת השוקולד כולו. לטרוף אל התערובת את חלמון הביצה ותמצית הוניל; להכניס לסיר את הקמח, הממתיק, אבקת האפייה והמלח שעורבבו קודם לכן בקערה נפרדת, ולבחוש עד השגת מירקם אחיד.

להקציף היטב בקערה גדולה את חלבוני הביצים וקרם הטרטאר עד שנוצרות ''פסגות'' נוקשות. להוסיף לקציפת החלבונים בתנועת קיפול את תערובת השוקולד המומס והקמח. לצקת את העיסה אל תוך תבנית אפייה משומנת מרובעת שעומקה 20 ס''מ. ניתן להוסיף בעדינות אגוזי מלך קצוצים על פי בחירה.

לאפות במשך 18 עד 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 צלזיוס עד שהעוגה קשה למגע וקיסם שהוכנס לתוכה לבדיקה יוצא כשהוא נקי (יש להיזהר מאפיית יתר).

לקרר על מיתקן מרושת. לחתוך ולהגיש כשהיא חמה קצת או בטמפרטורת החדר.

הערות

המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה


קישורים:
הסטודיו של דליה