לאחרונה החלה המסעדה לפעול במתכונת שונה מבעבר, ומעבר לפעילותה במשך היום כמסעדה בשרית היא מציעה מעתה בערבים תפריט חלבי הכולל בעיקר פסטות, פיצות ומנות חלביות נוספות כמו תפוחי אדמה מוקרמים, בלינצ'סים ואפילו מספר דגים.
גם אם אתם לא צריכים לסקר את מסיבת העיתונאים של שר החוץ, וגם אם אתם לא שר החוץ בעצמו או אפילו לא חלק מפמלייתו- אתם בכל זאת מוזמנים ליהנות מ"עלי כותרת", המסעדה השוכנת בבית העיתונאים ברחוב קפלן. לאחרונה החלה המסעדה לפעול במתכונת שונה מבעבר, ומעבר לפעילותה במשך היום כמסעדה בשרית היא מציעה מעתה בערבים תפריט חלבי הכולל בעיקר פסטות, פיצות ומנות חלביות נוספות כמו תפוחי אדמה מוקרמים, בלינצ'סים ואפילו מספר דגים. בזכות החצר המטופחת והנעימה בהחלט ניתן לנצל את המקום גם כבית קפה לפגישת אחר צהריים או ערב, בלווי אחד מהקינוחים המיוחדים של השף.
אנחנו פתחנו בבחירה מתוך מבחר הסלטים המגוון. בחרנו בסלט צועני שכלל תערובת מקורית של חסה, בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום, פטריות ולחם מטוגן עם שום. לצידו טעמנו גם את ה"סניורה", מנת חציל קלוי המוגש על טחינה ירוקה עם צנוברים ובצל ירוק. שתי המנות הראשונות הותירו אותנו עם תיאבון בריא ועם חשק להמשך.
לעיקריות התרכזנו בפסטות. לא הצלחנו לבחור בין רביולי התרד לרביולי הבטטה, ולכן ניסינו את שניהם, ובנוסף נהנינו מפטוצ'יני פסטו שהגיע מעוטר בצנוברים קלויים. רביולי התרד הוגש ברוטב שמנת וגבינת רוקפור, שהיה עשיר ומלא טעם, ורביולי הבטטה ברוטב נפוליטנה היה מתקתק במידה. מנות הפסטה הגיעו במידה הנכונה, כזו שאפשר לסיים מבלי להיות מפוצצים אבל עם הרגשת שובע מלאה.
לאחר הארוחה המשכנו את הערב עם קפה וקינוח. כהמלצת השף בחרנו בתפוח-עץ אפוי ברוטב ווניל וקינמון, קינוח מעולה ונדיר. התפוח הונח במרכז צלחת וסביבו קרם שמנת, שהיווה לו תוספת מצוינת וגם לוקק בהנאה בפני עצמו. סיימנו את הערב בהרגשה שגם לו ראש הממשלה בכבודו ובעצמו היה מתיישב בשולחן לידנו, בכל זאת לא היינו מרימים את הראש מהצלחת.
שעות פתיחה:
א' - ה': 09:00-24:00
ו': 09:00-15:00
קפלן 4, מתחם בית העיתונאים, תל אביב
03-6098866