מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חדש חדיש ומחודש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   הוא אמנם לא ממש נראה באופק, אבל לפחות לפי לוח השנה הוא כבר אמור היה להיות בעיצומו, כך שקשה להתווכח עם המסעדנים שמתעקשים לשחרר לאוויר העולם את תפריטי החורף שמחכים אצלם במגירה. הצצה לתפריטי חורף חדשים ומסקרנים.

תפריטי חורף חדשים

מיקה
תפריט החורף החדש שהציגה מיקה שרון ממש בימים אלה כולל מרקים בטעמים חורפיים ונגיעות אסתייתיות כהגדרתה, ''החומרים הכי רומנטיים שהעונה מספקת, כמו בטטות, הדרים, ג'ינג'ר, ירקות שורש, דגים ופירות ים''.
בין המרקים יש למשל מרק סרטנים, אספרגוס ונטיפי ביצים (46 שקל), מרק ירקות כתומים עם טמפורת גבינה (32 שקל), בויאבז שיוגש כמנה עיקרית עם פילה דג צלוי בציר ארומטי ופירות ים (105 שקל).
כל המרקים יוגשו גם כחלק מעסקית הערב החדשה הכוללת מרק או מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-78 שקל לאדם.

מרק מיסו של מיקה מתוך התפריט החדש
החומרים הדרושים:
1/4 שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק
1 שן שום קלופה פרוסה דק
300 גרם מיסו לבן
300 מ''ל סויה
100 מ''ל מירין
כפית פלפל לבן
כפית סוכר
2 כפות דשי
6 ליטר מים

אופן ההכנה:
1. מרתיחים הכל יחד בסיר.
2. לפני ההגשה מוסיפים אטריות סומן, פטריות טריות פרוסות דק או מקלות גזר טריים, נבטים ובצל ירוק.

מיקה
מונטיפיורי 27, תל-אביב
טלפון: 5283255 – 03

דיניץ
לא רחוק ממסעדת מיקה חוגג הקפה-בר-מסעדה דיניץ יום הולדת ארבע, ועושה זאת בין היתר עם תפריט חורפי חדש דנדש שהרכיבו השפים משה סטרוגנו ואלכס דג'ני. בין המנות החדשות והמסקרנות יש ארוחת בוקר בלגית (37 שקל), סלט של פטריות פורטובלו עם מוצרלה (45 שקל), סלט פירות ים (45 שקל וואפל בלגי לקינוח (32 שקל).
חובבי הבירה ישמחו בטח לשמוע שלתפריט החדש נוספה גם בירה STELA , בלגית, אלא מה?
דיניץ
גרוזנברג 20, פינת נחלת בנימין, תל-אביב
טלפון: 5161271 – 03

אינגריד
אורי לוי, השף של אינגריד, הלך על קו כפרי בתפריט החורף החדש כשבחר חומרי גלם כמו ירקות שורש, נתח קצבים, בשרים מיושנים ואספרגוס, והרכיב תפריט מפתה ביותר. בין המנותה חדשות, למשל, טונה אדומה צרובה עם אצות ושורשים, חציל בלאדי עם יוגורט, פטה וגרגרי רימון,
כבד אווז בריבת שאלוט, ג'ינג'ר וסויה על מצע של לחם קלוי, מולים ביין לבן עם טימין, שום, עגבניות, פטרוזיליה, בצלי שאלוט ושמנת, ופטה כבד עוף עם ריבת אגסים בליווי לחם קלוי. בין העיקריות קרצו לנו במיוחד נתח הקצבים העשוי בגריל על ירקות אדמה ומרמלדת שום, וקבבוני הטלה על מצע קוסקוס ירוק ברוטב עגבניות, גרגרי חומוס ומרגז.
אינגריד – רסטו-בר
המסגר 9, תל-אביב
טלפון: 6880022 – 03