לפתיחה הוגשה לנו סלסלת לחם צימוקים ואגוזים עם חמאה, שמן זית ופנכת מלח גס. אין יותר נחמד מזה, במיוחד בלווי כוס יין ריזלינג גרמני מופלא. הצצנו בתפריט אך מהר מאד נענינו להצעתו של חיים גן, הבעלים, להפסיק להתערב לו בעבודה ולתת לו להאכיל ולהשקות אותנו. מובן שהוא צדק.
בימים האחרונים של חודש אוגוסט האיום, כשעיקר ההתלבטויות שלנו היו האם למסור את הילדים לאימוץ או להסתפק בשליחתם לפנימייה צבאית (הם מקבלים ילדים בני שש, נכון?), כל מה שרצינו היה ללכת סוף סוף לבד, למקום של מבוגרים. מקום כזה שאין בו ארוחות ילדים עם שניצל וקולה, אין בעיטות מתחת לשולחן, אין איומים ש''יותר לא ניקח אתכם לשום מקום'', ואין מלצריות חסרות ישע המנסות לשווא להתנחמד אל ילדיכם בעודן שוקלות קשירת חצוצרות.
גבירותיי ורבותיי, בהנאה ובתענוג גדול אנו שמחים להכריז כי בר היין ''איש הענבים'' הוא מקום כזה – מקום של מבוגרים. בר יין אמיתי, המתהדר ב- 700 סוגים שונים של יין בכוסות, עם אוכל משובח בהשפעה צרפתית מובהקת המוגש בכוונה רבה Non design, ובקיצור, מקום כזה שיוצאים ממנו שבעים ומבוסמים ושמחים שעדיין קיימים מקומות המיועדים למיעוט הנרדף אליו אנו שייכים, המבוגרים.
לפתיחה הוגשה לנו סלסלת לחם צימוקים ואגוזים נפלא עם שני סוגי חמאה, ולצידם בקבוקון של שמן זית משובח ופנכת מלח גס. אין יותר נחמד מזה, במיוחד בלווי כוס יין ריזלינג גרמני מופלא (שאין שום אפשרות להגות את שמו). העפנו מבט בתפריט אך מהר מאד נענינו להצעתו של חיים גן, הבעלים, להפסיק להתערב לו בעבודה ולתת לו להאכיל ולהשקות אותנו. כמובן שהוא צדק.
לשולחן הגיעו פרחי כרובית ברוטב אנשובי, מעדן אמיתי שחוסל עד תומו, פלפלים קלויים עם פרוסות ברזואלה – אותו נקניק איטלקי עז טעם שהשילוב בינו לבין הפלפלים היה הברקה, קרפצ'יו שהיה בסדר גמור אם כי הוגש בטמפרטורה צוננת במקצת, והשיא – כבד קצוץ מתקתק ואוורירי שהיה פשוט נפלא. את החלק הזה של הארוחה ליווה יין שרדונה של מסחה תבור אשר כפי שהוסבר לנו, הוא לא סתם יין אלא כזה שתסס בחביות עץ אלון. הנהנו בראשנו כאילו אנחנו מבינים וחיסלנו את היין. היה טעים.
אכלנו הכל בנחת ובהנאה (בכלל, כדאי לדעת שאין לבוא לכאן כשאתם ממהרים. הכל הולך כאן לאט ובלי להרגיש בילינו שם כמעט שלוש שעות, וככה לדעתנו זה צריך להיות). גלגלנו שיחה בענייני מבוגרים (''שכחתי לקנות קלמר לילדה...'') ואז הגיעו המנות העיקריות.
צלחת ענקית של אוסובוקו טלה בירקות שורש, מהמנות היותר טובות שאכלנו לאחרונה. הבשר היה נפלא והתפורר ממש מהעצמות, ומח העצמות נשאב בזריזות ונמרח על הלחם. אחחחח, כבר כתבנו פה פעם שכולסטרול זה טעים? מנה כבדה, עזת טעמים ומצוינת.
מנה נוספת היתה נתח נאה של פילה סלמון צרוב ברוטב שום ויין שהוגש עם לוביה. שוב, מעולה. הדג היה עסיסי ועשוי בדיוק במידה הנכונה. כמה פשוט וכמה מדויק.
בשלב הזה החליט בעל הבית להעביר אותנו ליין אדום, והגיש לנו יין בשם לואיג'י בוסקה סאן רפאל (מקווים שביטאנו זאת נכון) – בחירה מצוינת. אכלנו לאט ובהנאה רבה תוך שראשינו מסתחררים אט אט מהיין הטעים ואנו ממשיכים בשיחת המבוגרים שלנו (''מה נשים להם בסנדביץ' ליום הראשון בבית הספר?...'').
אספרסו קצר חזק, מוס שוקולד לבן עם נוטלה ושתי כוסיות יין פורט משובח סיימו ארוחה מענגת במקום שהוא הרבה יותר מסתם מסעדה.
הגענו הביתה, הילדים ישנו, אחת מהן אפילו מילאה את המדיח, והגענו למסקנה שאולי כדאי בכל זאת להשאיר אותם עוד קצת אצלנו ולא למסור אותם לאימוץ.
איש הענבים – בר יין ומסעדה. מומלץ בחום.
איש הענבים – בר יין ומסעדה, משתתף בפסטיבל ''טעמים מיפו 2'', בין התאריכים 8-17 לספטמבר, ומציע לקהל ארוחת טעימות ב-69 שקל לאדם.
איש הענבים
סמטת מזל שור 9, יפו העתיקה
טלפון: 5180533 – 03
-
700 סוגים שונים של יין בכוסות אפשר לטעום פה
-
מקום שיוצאים ממנו שבעים ומבוסמים ושמחים
-
אוכל משובח בהשפעה צרפתית מובהקת שמוגש בכוונה רבה Non design
-
אכלנו לאט ובהנאה מסתחררים מהיין הטעים