מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ליוינג-רום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  שאלנו מה יש לאכול והשיבו לנו: בעיקר דגים ופסטות (המקום כשר בהשגחת הרבנות המקומית) בסגנון איטלקי-צרפתי. ביקשנו המלצות והמלצרית החיננית מצאה בכך הזדמנות להוכיח שליטה בתפריט ובחמרי הגלם. שוכנענו.

אנו בראשון לציון לאחר יום תמים בו לא בא אוכל לפינו. סיבוב קצר באזור התחנה המרכזית הישנה, הוביל אותנו לככר תחומה במגדלי משרדים ובה צמחייה נעימה, תאורה מרשימה ומזרקה מפכה. בפאתי הככר מסעדה מוארת. לרגע היססנו – אולי בכל זאת ניסע לאכול בתל אביב – אבל החיוך מאיר הפנים של המלצרית שיכנע אותנו להשאר. מה כבר יש להפסיד? וזכינו.

שאלנו מה יש לאכול והשיבו לנו: בעיקר דגים ופסטות (המקום כשר בהשגחת הרבנות המקומית) בסגנון איטלקי-צרפתי. ביקשנו המלצות והמלצרית החיננית מצאה בכך הזדמנות להוכיח שליטה בתפריט ובחמרי הגלם. שוכנענו.

שני גברים רעבים מדלגים על הראשונות (מכירים את הביטוי: ''אני לא נוהג לאכול את האוכל של האוכל שלי''? ...) ומזמינים פסטות. רביולי ממולא בטטה ברוטב שמנת עם יין לבן, שבבי שום מטוגן, קוביות בטטה מטוגנת ועירית קצוצה מעל– מנה כבדה, עשירה, עשוייה כהלכה (מה הפלא – כל הפסטות הינן טריות) וכשמה כן היא, מתקתקה. ועוד באגף הפסטות, טליאטלי סלמון (מעושן קלות) ברוטב שמנת עם יין לבן ועשבי תיבול, מנה קלילה יותר, עד כמה שפסטה יכולה להיות ... ומוצלחת עד למאד: שילוב נעים במרקם ועושר של חמרי הגלם (לא מתקמצנים כאן על הסלמון), הרוטב לא הפך לבטון כשהמנה התקררה על השולחן – פשוט יופי.

ולדגים. ראשון הגיע הדניס. שני פילטים עשויים כשצד העור מטוגן וצד הבשר מאודה – אין שיטה טובה יותר להכנת דג – מונחים על סלסה של פלפלים קלויים, עגבניות וזוקיני מוקפצים קלות. מנה מצויינת שמוכיחה שכל מה שצריך זה חומרי גלם טובים וטבח שיודע להשתמש בהם. בעקבות הדניס הופיע קבב דג על מצע חציל קלוי ויוגרט שום. ארבע קציצות מתובלות ומוארכות עשויות תערובת של דניס וסלמון, אבל הסיפור האמיתי הוא התוצאה שמתקבלת מטבילת הקציצה ברוטב היוגורט החמצמץ. אם יש לכם מקום פנוי למנה אחת בלבד – לכו על הקבב.
החציל עליו מונחות הקציצות הוא תענוג בפני עצמו – השילוב של החציל הקטן השלם שהוכן על האש עם רוטב היוגורט, ראוי לשמש כמנה עצמאית (נניח, אם אתם צימחוניים מחמת אידאולוגיה ולא אוכלים גם דגים – בקשו שיכינו לכם במיוחד חציל ברוטב של הקבב ...).

וכאן יש בעייה. גם אין לנו מקום להכניס לפה ביס אחד נוסף (למרות תשבוחות המלצרית – ואני מאמין לה – על המנות האחרונות) וגם ... סיימנו לכתוב את מכסת המילים שהוקצבה לכתבה זו, אז בשתי מילים: האספרסו מצויין ממש והבירה (פלורף טריפל בלגית, 8%, 23 ₪ לחצי ליטר בכוס קפואה) נהדרת. גם השירות. גם המוסיקה (לטינית ספרדית – תענוג). יש עיסקיות במחירים נוחים.

לסיכום, במחיר של מנה וחצי בתל אביב אכלנו מצויין במקום מאיר פנים, ידידותי למשתמש, לא מתיימר ומתייהר, אך מקיים את הבטחותיו. מה צריך עוד?

ליוינג רום
עין הקורא 10, מגדל היובל
ראשון לציון
03-9567916