מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הלינקה, נסיכת האוכל היהודי פורשת את משנתה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תענוג להכיר את הלינקה, נסיכת האוכל היהודי-פולני שכל כך מתגעגעים אליו בחגים ובכלל. האישה שלמדה לבשל מסבתה, ומכינה קרעפלך וכבד קצוץ לא מהעולם הזה, ברחוב וולפסון בתל אביב

הלינקה ממסעדת אלימלך

מסעדה: אלימלך

עבודות קודמות: גידול ילדים ונכדים, תמיד במקביל למסעדה

לימודים: לבשל למדתי אצל סבתא שלי

סגנון: פולני כשר

מנת הדגל: דגל ישראל כחול לבן שמאפשר לשמר את המטבח האירופאי בן אלף השנה למרות שהנאצים רצו להכחידו. מקווה שנוכל להמשיך בעתיד להאכיל את הלקוחות במוצרים שמחזירים אותם למקורות שלנו ושלהם.

לעולם לא אבשל: חזיר

השראה: סבתא

חומרים אהובים: טריים וארומטיים

הקהל הישראלי: שלנו

חלום: להיפרד מהמקל


מרק עוף עם קרפלך כשר לפסח

לקראת ליל הסדר מתחיל האביב ואיתו הפריחה הגורמת להרבה אנשים אלרגיים להשתעל להשתנק ולהרגיש זוועה. אין כמו מרק עוף להרגעת התופעות הנ''ל.

2 עופות שלמים
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
4 בצלים יבשים
4 גזרים
דלורית חתוכה לקוביות
עלה דפנה
2 גרגרי פלפל אנגלי
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
2 קישואים
2 בטטות
מלח ופלפל לבן

1. מרתיחים 2 עופות שלמים או חלקים רחוצים היטב, מסננים ומוודאים שהעוף נקי ובהיר.
2. מניחים את העוף בסיר גדול, מוסיפים כ-7 ליטר מים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, 4 בצלים יבשים, 4 גזרים ודלורית חתוכה לקוביות. מתבלים בעלה דפנה. 2 גרגרי פלפל אנגלי, צרור שמיר, צרור פטרוזיליה, 2 קישואים, 2 בטטות, ומוסיפים מלח ופלפל לבן בסוף הבישול לפי הצורך. מרתיחים ומבשלים 4 שעות על אש נמוכה.
3. מסננים את המרק פעמיים, מהירק ניתן להכין פשטידה או פירה מיוחד.

קרעלפך
3 כוסות קמח מצה
10 ביצים
1 כפית מלח
פלפל לבן
תפוח אדמה גדול מבושל רך ומפורר בפומפייה
2 בצלים קצוצים דק דק, מטוגנים עד הזהבה
350 גרם בשר טחון, מטוגן

1. מערבבים קמח מצה כפית מלח ופלפל לבן, ביצים ותפו''א יחד. מוסיפים כוס מים חמימים. מערבבים היטב ביד, מרדדים את הבצק עד דק ויוצרים עיגולים עם כוס.
2. מכינים את המילוי: מערבבים את הבצל המטוגן עם הבשר, ממליחים ומפלפלים .
3. מניחים על כל עיגול בצק בעזרת כפית את המילוי. סוגרים ע''י קיפול הבצק לשניים והצמדתו חזק בשוליים.
מבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה במרק צח בנפרד בסיר קטן, מסננים ומעבירים לכלי נפרד. מחממים את הקרפלך והמרק לפני ההגשה.

* ניתן לטגן את הקרפלך ולהגישם כחטיף ליד המנה העיקרית.

אלימלך
וולפסון 35
תל אביב
03-6814545