לרגל יום הטבעונות הבינלאומי שחל ב- 1/11 אנו מתכבדים להגיש לכם מתכון מיוחד! והפעם- סלט ביצים טבעוני (!)
פעם, לפני שנים רבות להיות טבעוני בעולם היה מאתגר (בלשון המעטה) והיצע היה דל במיוחד. מאז השנים עברו, המודעות גברה והיום ניתן למצוא תחליף (כמעט) לכל דבר. אז נכון, הטבעוניים יכולים ליהנות מטוסט טבעוני, פיצה טבעונית, המבורגר טבעוני ומבחר קינוחים טבעוניים. א-ב-ל הפעם החלטנו להגשים חלום של (כמעט) כל טבעוני-סלט ביצים!
מרכיבים:
מיונז טבעוני פיקנטי:180 מ"ל (3/4 כוס) חלב צמחי לא ממותק, אצלי סויה360 מ"ל (1.5 כוסות) שמן2 כפיות חרדל, או לפי הטעם1.5 כפיות סריראצ'ה (רוטב חריף, אופציונלי)1/2 כפית מלח, או לפי הטעם1.5-2 כפות מיץ לימון, לפי הטעםסלט ביצים טבעוני:300 גרם (1 חבילה) טופו, מסונן ומיובש5 כפות מיונז טבעוני2 כפות שמרי בירה1.5 כפיות חרדל דיז'ון / חרדל רגיל3-4 גבעולי בצל ירוק, חתוך לטבעות1 כפית שטוחה מלח הודי שחור (קאלה נמק)¼ כפית אבקת כורכום¼ כפית פלפל שחורבנוסף:לחם טרי או קלויעלי חסהפרוסות אבוקדו
אופן הכנה:מכינים את המיונז הטבעוני: שמים בקערת בלנדר חזק את כל מרכיבי המתכון, למעט מיץ הלימון, וטוחנים במהירות גבוהה עד שהנוזלים הופכים למיונז במרקם עבה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב. שומרים בכלי אטום במקרר.מכינים את סלט הביצים הטבעוני: חותכים את הטופו המיובש לקוביות קטנות, בערך 5X5 מ"מ. אם רוצים מרקם דק יותר, אפשר לגרד אותו על פומפייה גסה או למעוך עם מזלג.שמים בקערת ערבוב גדולה את הטופו, המיונז הטבעוני, שמרי הבירה, החרדל, הבצל הירוק והתבלינים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עד שמתקבל סלט אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מלח הודי שחור שאחראי על הטעם ה"ביצתי", וכורכום שצובע את הסלט בצהוב.מגישים את סלט הביצים הטבעוני עם פרוסות לחם, חסה, אבוקדו, עגבנייה, או כל תוספת אחרת לפי הטעם.שומרים בכלי אטום במקרר.