יאסו היא מסעדה ים תיכונית עם מרפסת המשקיפה על הים התיכון, מנות צבעוניות ומהנות, צ׳ייסרים נדיבים וצוות מקסים. אז ״יאסו!״ ותהיו לנו בריאים.
חודש יוני, שבע וחצי בערב, magic hour, שקיעה, רוח מערבית, אנחנו עולים אל המרפסת של ״יאסו״ הצופה אל הים. בן זוגי אוחז בכוס קוקטייל ״טרופיקל״, אני בגביע יין לבן יבש ״לה שאטו סנסר״... זה היה רגע כל כך מלא קסם, שהאמינו לי, בזה היה אפשר לסיים את הערב. אבל, כמובן, המשכנו...
המשכנו ללחם פרנה לפתיחה. לחם בהיר פריך ואוורירי, עם מלח גס ורוזמרין, בלוויית רסק עגבניות וטפנד זיתים שחורים. הלחם היה חם, טרי ונהדר והייתי צריכה להזכיר לבן זוגי (ובעיקר לעצמי) לא לבצוע ממנו יתר על המידה, כדי להשאיר מקום למנות האחרות. מוזמנים לנחש האם עמדנו באתגר.
להתמכר לרוטב גבינה כחולה
המשכנו לראשונות. אני - שתי מנות מהים: קלמרי צרוב וקרפצ׳יו דג ים, ובן זוגי - מנות צמחוניות: ארטישוק ברוטב גבינה כחולה ו״טירופיטה״ (הסבר בהמשך).
קלמרי צרוב הוא מנת ספיישל, שעדין לא מופיעה בתפריט ותכנס לתפריט החדש אותו מעדכנים ביאסו בימים אלה (צפוי גם תפריט קוקטיילים חדש). הקלמרי מוגש על מצע שמנת, עגבניות מיובשות על הפלנצ׳ה, פטרוזיליה וקישואים, ומעליו - פטה ועלי בייבי רעננים. מנה צבעונית ומענגת מאד.
הקרפצ׳יו היה עשוי עם דג מוסר ושודכו לו שלל רכיבים מפתיעים: טחינת חצילים מתקתקה, עדשים שחורות וריבת לימון כבוש, והוא תובל בפלפל חריף, עלי טימין טריים, בצל סגול ופלפל שחור גס. במרכז הקרפצ׳יו נחה לה ביצה רכה. עושר הרכיבים הקנה למנה איכות של מיני ארוחה בפני עצמה, והעדשים השחורות היו פריכות מאד בכל נגיסה.
הארטישוק הוכן ברוטב גבינה כחולה עם אגוז מלך קלוי ועגבניות צלויות. רוטב הגבינה הכחולה היה לא פחות מאשר ממכר ואחרי שבן זוגי סיים את המנה ועדין נשאר רוטב בצלחת, מצאנו את עצמנו טובלים בו חתיכות מלחם הפרנה.
״הטירופיטה״ היא מאפה מבצק פילו במילוי גבינות חצי קשות, שהיוונים אוהבים לאכול לארוחת בוקר. כאן המילוי היה של גבינות עזים והמאפה הוגש לצד ריבת סלק. המילוי היה אוורירי ומילא את חלל הפה ברכות, והזכיר לנו שהיוונים יודעים ליהנות מהחיים!
גלגלי הצלה
לאחר שהבטן החלה להתמלא היתה לנו שהות לשים לב לעיצוב המקום. בפנים המסעדה היה בר ארוך במרכז, שהסועדים ישבו מסביבו, והמרפסת (שבה ישבנו) עוצבה בגווני כחול שהתכתבו עם יוון והיו בה כסאות קלועים, אריחים צבעוניים וגלגלי הצלה (אנחנו הסתדרנו בלי).
כאן נחתו על שולחננו שני צ׳ייסרים של אוזו שאיתם עשינו ״יאסו״ עם שתיים מהמלצריות. ״יאסו״ אגב זה גם ״לחיים״ אבל גם ״לבריאות״ או ״תהיה בריא״, תלוי בהקשר. מהצצה בשולחנות האחרים נראה שבגזרת הצ׳ייסרים יאסו מאד מפנקים את האורחים שלהם. זה אולי המקום לומר, שהצוות של יאסו, ולנו יצא להכיר במהלך הערב חמישה נציגים שלו, הוא נעים ולבבי באופן כמעט יוצא דופן. יואב, מנהל המשמרת, שעובד במקום שנה, סיפר שהעובדים מכירים היטב את העבודה האחד של השניה והמשמרת מתנהלת בהרמוניה.
ים יבשה
המשכנו לשתי עיקריות. אני נסחפתי עם גלי הים ובחרתי בפילה דג. בן זוגי פנה לגזרת היבשה עם פילה בקר. הפילה השתכשך ברוטב יין ולווה בסלסת עגבניות עם שום צלוי ותפו״א על הגריל. לדברי בן זוגי הבקר היה עסיסי וניכר שהוא איכותי. הפילה שלי היה מדג לברק, בליווי תוספות מהנות כמו רוטב שורשים חלבי, אפונה ירוקה טריה בתרמילים, עלי תרד וארטישוק - שהיו מרעננות והחמיאו לדג.
בשלב זה של הערב המוסיקה החלה להתגבר יחד עם השולחנות שהתמלאו והתכונה האנושית שהלכה והתעצמה. בימי ראשון ושלישי בערב גם מופיע במסעדה זמר יווני.
ברולה בננה ומלבי קוקוס
המשכנו לשני קינוחים. ברולה בננה, קינוח מקורי שנראה כמו קרם שניט פתוח: דפי קרם שניט עם קרם בננה חצי קפוא, מלווה בפרוסות בננה, מרנג, ריבה חמצמצה ושקדים מולבנים פרוסים, קינוח מושחת במידה הנכונה, ומלבי קרם קוקוס טבעוני שהיה אוורירי מאד ובוצע היטב. ואפרופו מנות טבעוניות, אמנם מרבית המנות ביאסו אינן כאלה, אך יאסו חושבת על האורחים הטבעונים שלה: אם תגיעו למקום, הצוות ישאל אתכם להעדפותיכם הקולינריות והמטבח יכין לכם מנות בהתאמה אישית!
אין שתייה חמה
בשיא הטבעיות ביקשתי חליטת צמחים, וגיליתי שביאסו אין שתיה חמה! הפתעה שלבן זוגי, שלא רוכש חיבה למשקאות ומאכלים חמים ומעדיף אותם מהמקרר, היתה מאד נעימה. ואכן מדובר בקונספט שובה לב, למסעדה שנמצאת לחוף הים, בעיר החמה תל אביב. בכל זאת הלכו לקראתי עם חליטת נענע ולימון, שהייתה בדיוק מה שהיתי צריכה.
ואחרי כל ההרפתקאות הקולינריות שהתרחשו עלינו, המשכנו לים, למנוחה על החוף ולרחצה לילית.