בכל פעם שאנחנו מתכננים טיול לצפון, אנחנו מחפשים מסעדה מיוחדת שתיתן לנו חוויה ייחודית ומעניינת. במיוחד בשביל הקיץ הקרב ובא, מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות בצפון הארץ שיגישו לכם אוכל שלא תטעמו בשום מקום אחר ויארחו אתכם בצורה הכי אותנטית שיש.
כשאנחנו רוצים למצוא מסעדה שתיתן לנו חוויה יוצאת דופן, אנחנו מחפשים כמה מרכיבים: אווירה שאנחנו לא מכירים, אירוח אמיתי וכמובן - אוכל מעולה. מהניסיון שלנו, סוג המסעדות שתמיד מספקות חוויה מעניינת ובלתי נשכחת הוא מסעדות עדה. אנחנו לא מתכוונים למסעדה רגילה שרק מבשלת אוכל של עדה מסויימת, אלא שאנחנו מדברים על המסעדות שלקחו את זה צעד אחד קדימה והביאו את האופי העממי של העדה שלהם אל תוך כל דבר במסעדה – החל מהעיצוב של החלל והמוזיקה שמלווה את הארוחה ועד האוכל שמוגש לאורחים והכלים בהם הוא מוגש.
אם אנחנו מנסים לחשוב על מסעדות שמספקות חוויה אותנטית ואירוח שיגרום לנו להרגיש הכי בבית בעולם יחד עם אוכל מרגש ומעולה, המסעדות המזרחיות הן כמובן הדבר הראשון שעולה לנו לראש.
יש לא מעט מסעדות מזרחיות בארץ, הבעיה היא שרוב האנשים מתקשים למצוא את המסעדות השוות באמת. בדיוק בשביל זה מצאנו 4 מסעדות מזרחיות שיספקו לכם חווית אירוח ייחודית שלא תמצאו בשום מקום אחר ויכינו לכם אוכל שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
אבו מהראן
בתחנת הדלק כאוכב מסתתרת לה אחת המסעדות הערביות המוצלחות באזור הצפון.
ברגע שתיכנסו למסעדת אבו מהראן תבינו שלא הגעתם למסעדה טיפוסית של תחנת דלק - לפה מגיעים במיוחד ולא בשביל לחטוף משהו על הדרך.
אבו מהראן יקבלו אתכם עם חיוך ויותר סוגי סלטים משתוכלו לספור, כולם טריים וכולם טעימים להפליא.
מי שמחפש לטעום אוכל ערבי אמיתי ימצא בדיוק את זה במסעדת אבו מהראן. מגוון סלטים אדיר, ביניהם סלט פטוש עשיר ומעולה, סלט מוקרם מנחם, מנות חומוס טריות ואפילו סלט יווני מפתיע שלא היה מבייש גם טברנה באמצע אתונה.
אבל לא באתם לכאן לאכול סלטים, נכון? למסעדת אבו מהראן באים בשביל לאכול דגים ופירות ים טריים ובשר עסיסי ואיכותי שנצלה בקפידה על ידי צוות המטבח המנוסה שדואג להוציא כל נתח ברמת העשייה המדויקת.
בתפריט המנות הבשריות תמצאו צלעות כבש שומניות ומעולות, חזה עוף עסיסי במיוחד, קבב מתובל היטב, אנטריקוט נהדר ועוד מנות רבות כמו שישליק עגל, שישליק פרגית ואפילו סטייק פילה מוקרם.
מבחינת פירות הים והדגים, במסעדת אבו מהראן יגישו לכם מנות מעולות של שרימפס שקיים גם בגרסה עם שמוגשת עם שמנת, דג דניס צלוי כמיטב המסורת ואפילו דג סלמון נימוח.
אבו מהראן לא מאכזבת עם שילוב מנצח של מטבח ערבי איכותי ואירוח חם וכיפי שלא תצפו לקבל ממסעדה ששוכנת בתחנת דלק, ואפילו מארחת אירועים של עד 120 אורחים.
נלצ’יק
מסעדת נלצ’יק שבכפר ריחאניה מביאה עד אליכם את הטעמים והמאכלים של העיר הצ’רקסית נלצ’יק שבאזור קווקז בדרום רוסיה, העיר שעל שמה גם קרויה המסעדה.
במסעדת נלצ’יק תמצאו תפריט מגוון עם המון אופציות לצמחונים, טבעונים ונמנעי הגלוטן באשר הם.
התפריט מלא במאכלים צ’רקסיים אותנטיים ואנחנו ממליצים לטעום כמה שיותר כדי לחוות את החוויה בצורה הכי עשירה שאפשר.
ההמלצות שלנו: אל תפספסו את מנת הצ’יבורקי, שלישיית מאפים במילוי בשר עגל טחון ומתובל שמטוגן כהוגן עד יצירת מעטפת קראנצ’ית וטעימה. אם אתם בעניין של תבשילים מפנקים ומנחמים, לכו על המג’מק, תבשיל עדשים שמתובל בתערובת תבלינים מיוחדת עם שמן זית, לימון ופטרוזיליה. אם כבר הגעתם למסעדה צ’רקסית, אין מצב שאתם יכולים לוותר על ההזדמנות לטעום שוש ברק אותנטי, מנה מדהימה של כיסונים שממולאים בבשר עגל איכותי ומוגשים בתוך מרק עגבניות עשיר.
אם אתם מחפשים מקום לאכול אוכל טעים שאתם לא מכירים באווירה קצת שונה ממה שאתם רגילים, אנחנו בטוחים שמסעדת נלצ’יק לא תגרום לכם להצטער על הביקור.
בנלצ’יק תוכלו גם לחגוג את האירועים המשמחים בחיים שלכם והמקום מארח אירועים של עד 80 אורחים שיזכו לטעום את האוכל הצ’רקסי המעולה שבמקום.
מסעדת אבו נאסר
אבו נאסר היא מסעדה עם רוח צעירה שהוקמה לפני פחות משנה בסכנין על ידי פאדי אבוי ריא, היורש של משפחת מסעדנים ותיקה ומוכרת.
המסעדה משלבת בין העולם המודרני עם עיצוב חדשני ועדכני יחד עם אוכל מזרחי מסורתי משובח וטרי והיא אחת מהמסעדות הערביות היחידות שאנחנו מכירים שמגישות ארוחת בוקר מזרחית כמו שצריך.
כשתיכנסו לאבו נאסר מיד יעטפו אתכם הריחות משכרים של התבלינים והבשרים האיכותיים שנצלים על הגריל שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם להתחיל לעבוד. אחרי שתתאוששו מהריח המפתה, תפסו מקום במרפסת הנעימה של אבו נאסר והתכוננו לארוחת בוקר מהסרטים. לכו על ארוחת בוקר אותנטית של חביתה, ביצי עין או שקשוקה עשירה בשילוב עם חומוס משוושה, ממרח לבנה, טחינה וכדורי פלאפל חמימים. אל תשכחו כמובן גם סלט ערבי גדול, אתם יודעים, בשביל הבריאות.
אם באתם עם תיאבון גדול וחשק לקצת בשרים איכותיים, לכו על הסינייה, מנה של בשר טחון שאפוי יחד עם טחינה חמה או על הקבב והפרגית הנהדרים שמתובלים בצורה מדוייקת.
אל סולטאן
תמיד חלמתם לאכול אוכל סטייק טוב בזמן שאתם משקיפים על הכנרת? תגיעו למסעדת אלסולטאן ותראו איך החלום הזה הופך למציאות. כאן תוכלו למצוא אוכל מזרחי אותנטי, נוף יפהפה ואווירה טבעית ופסטורלית. תוכלו לבחור לשבת בפנים המסעדה שמעוצב בסגנון מודרני ונעים או במרפסת הנעימה עם האוויר הנעים והצח של הכנרת.
התפריט של אל סולטאן עשיר מאוד ומלא במנות ראשונות שאופיינות למטבח המזרחי כמו חומוס, כרובית בטחינה, חצילים בלאדי בטחינה, סלט פאתוש, סלט פטריות וגם סלטים מפתיעים שלא תמצאו בכל מסעדה מזרחית כמו סלט מעולה של גרגירי הנחלים וחציל עם עגבניות על האש.
לפני שאתם קופצים למנה העיקרית, תחממו את הלשון שלכם עם מנות ביניים מסורתיות כמו טלה בננה, קישואים צעירים ממולאים וצוואר טלה ממולא, וכמובן איך אפשר לא להזמין את עלי הגפן הממולאים, מנה שהיא בגדר חובה בכל ארוחה מזרחית.
אחרי שנכנסתם לעניינים ואתם מוכנים לאוכל קצת יותר רציני, תוכלו לבחור בין מגוון מנות של בשר, עוף ודגים. מבחינת עוף ובשר, באל סולטאן תמצאו קבב טלה נהדר, חומוס עם בשר כבש, צלעות טלה עסיסיות בטירוף, חזה עוף מתובל כהוגן, שישליק פרגיות, סטייקים איכותיים של סינטה, אנטריקוט ופילה ועוד כמה מנות, כולן מעולות. אם דווקא הדגים קורצים לכם יותר, לא חסר לכם ממה לבחור – ברבוניות טריות, מושטים מעולים, לברק שעשוי בצורה נפלאה, דניס מדוייק וגם דג סולטאן איברהים, מה שנקרא בעברית מולית אדומה.
קנחו את הארוחה עם אחד מהקינוחים המזרחיים שבמקום, כמיטב המסורת - כנאפה משובחת, מלבי אמיתי, בקלוואות אותנטיות ואפילו פירות רעננים, למקרה שאתם רוצים לשמור על הגזרה.
-
דגים ופירות ים טריים באבו מהראן
-
מאכלים צ’רקסיים אותנטיים בנלצ'יק
-
אבו נאסר- מסעדת גריל בסכנין
-
אל סולטאן- מסעדה בדואית אותנטית