מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ניין בר הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ליאור פנחסי לקח את חברו הטוב לניין בר במרינה בהרצליה במטרה לראות משחק בליגת האלופות, אבל גילה גם אווירה נהדרת ואוכל מעולה שהפכו את חוויית הצפייה למושלמת.

בערב ליגת האלופות הגענו אל הניין בר שבמתחם המרינה בהרצליה, ממש על הים בצמוד לקניון ארנה. באתי עם יובל, חבר ילדות שלי. שנינו אומנם אוהדי ליברפול, אבל הגענו בלי ציפיות כי בכל זאת משחקים נגד באיירן מינכן בחוץ. העיצוב הנהדר נתן אווירה של בר אירופי, ובכלל הייתה הרגשה של טיול קצר לאירופה הקלאסית. בשולחנות לידינו ישבו אוהדי שתי הקבוצות, תיירים, מקומיים, דיילי וטייסי בריטיש אירווייז שהמלצרית סיפרה לנו שנמצאים כאן מדי יום, יאכטות ברקע, אווירה מחשמלת ואם כל זה לא הספיק - ליברפול הפתיעה, נתנה משחק ענק וניצחה במינכן. מה צריך יותר? אחרי שהבנו שבר המסעדה הזה מככב במקום הראשון בטריפ אדווייזר, שזה כבוד ענק ומחייב בהחלט, ציפינו גם לאוכל טוב – ולא התאכזבנו.

כאן גם הקירות שרים


אבל עוד לפני האוכל וגם בלהט המשחק, לא יכולנו להתעלם מהעיצוב היפיפה בגווני אדמה חמים, עם חיפוי מרהיב בעבודת יד המשלב ציטוטים משירים של הרד הוט צ'ילי פפר, הרולינג סטונס, אואזיס, איימי וויינהאוס ועוד. איזה יופי! אי אפשר שלא להידבק באנרגיות ובאווירה השמחה במקום כזה.
המקום קז'ואל, נעים ונעדר יומרות. כך גם השירות הידידותי והמקצועי של הצוות, וכך גם התפריט המציע אוכל פשוט וטוב במחירים שפויים.

היה לנו ברור שבמסעדה המתפקדת גם כבר-ספורט לכל דבר, אנו חייבים לדגום מתפריט האלכוהול העשיר והשמח, ושנינו בחרנו בקוקטיילים. אני במוחיטו קלאסי ומפנק ויובל בסינגפור סלינג מרענן עם רום, מיץ לימון וואן גוך אסאי.

ים-יבשה


התפריט חייך אלינו. יש בו הרבה מנות בהשראת המטבח האסייתי וגם הים תיכוני, המון סושי, וגם מנות קלאסיות מהמטבח המערבי, דגים, בשרים. מגוון מאוד עשיר שמתאים גם לצמחוניים, טבעוניים ועוד. כבר התחלה טובה.
פתחנו עם טרטר טונה. נתחי הדג הטרי והטוב נחו על מצע של מלפפון ירוק, לימון קצוץ, שמן זית, בצל ירוק ושומשום, לצד טוסטונים. יופי של מנה!
גם הקרפצ'ו סינטה, בליווי שמן זית ובלסמי ושוב טוסטונים, המשיך את אותו הקו. פשטות טעימה. כאן לא מנסים להתחכם. נותנים לאוכל לדבר. וכשחומר הגלם איכותי – לא צריך שום קישוטים מסביב.

הכול מתחיל בחומרי גלם איכותיים


בזמן שחיכינו לעיקריות, יובל כבר אמר לי שהוא ממש מתחבר לוויב של המקום הזה. הניין בר הוא לא מסעדת שף ולא מתיימר להיות מה שהוא לא. הוא פשוט רוצה לעשות שמח בפה ובלב, ואת זה הוא עושה הכי טוב. אחלה אוכל, אווירה משגעת, אלכוהול, הקרנת משחקי ספורט, הרבה מקומות ישיבה גם בחלל הפנימי וגם בחוץ מול הסירות העוגנות במרינה והבריזה המלטפת של הים. יובל המשיך להשתפך ואמר שאיזה כיף שהגענו לכאן. אני מת עליו, אבל על החפירות שלו פחות, אז ממש שמחתי כשהאוכל הגיע.

כקרניבורים, לא ויתרנו על אנטריקוט. 300 גרם של נתח עסיסי וטעים, לצד פלחי תפו"א ומטבל צ'ימיצ'ורי. פשטות טעימה, כבר אמרתי?
לצידו, היה לנו ברור שאנחנו חייבים לנסות את תפריט הסושי העשיר שהוא אחת מספינות הדגל במקום והמון סועדים באים במיוחד בשבילו. הרשימה הייתה ארוכה ומפתה, אז בחרנו כמה סוגים:
סושי צמחוני של בטטה, מלפפון ואבקודו במעטפת קריספי בטטה – שנינו לא צמחוניים כמו שהבנתם, אבל מאוד נהנינו מהשילוב בין המרכיבים הטריים.
עוד נהנינו מסלמון עם אבוקדו שהגיע במעטפת של סלמון ואבוקדו גם כן. אוהבי אבוקדו כמונו לא יכולים שלא להתחבר למנה הזאת, בה הרכיבים הטריים שוב מוכיחים את עצמם.
במיוחד אהבנו את הסלמון המעושן עם גבינת שמנת, בטטה טמפורה ומלפפון, שהגיע עם כתר צ'ילי קטן. השילוב בין חריפות הצ'ילי למתיקות הגבינה ולטריות הסלמון, נתן הפתעה כיפית בחך.
בסושי הרעיון פשוט – כשהמרכיבים כל כך טריים ואיכותיים, אי אפשר ליפול. אז לא רק ליברפול ניצחה היום, גם הסושי.

סוף לה סופלה


לסיום המתוק שלנו, לקחנו סופלה שוקולד חם עם טראפל שוקולד לבן בציפוי גנאש שוקולד חלב. וכל השחיתות הטעימה הזאת הגיעה עם גלידה לאיזון המתיקות.
לא חשבתם שהסתפקנו בקינוח אחד, נכון? אם כבר חגיגה אז עד הסוף. אז נהנינו גם ממלבן עוגת אלפחורס – שכבות של בצק אלפחורס, קרם ריבת חלב וקרם קוקוס בציפוי גנאש שוקולד חלב ובעיטור ריבת חלב וקוקוס קלוי. חובה לאוהבי קוקוס ואלפחורס.
יצאנו מפוצצים ושמחים וכבר הצצנו בלוח המשחקים של ליגת האלופות כדי לתכנן את הביקור הבא שלנו.
ביי בינתיים, ניין בר. עד העונג הבא!