מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדה למכורים לבשר: פרה פרה גדרה

מסעדה למכורים לבשר: פרה פרה גדרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה שהכי משדרת מסעדת בשר: סטייק אנטריקוט על העצם. 600 גרם של עונג אמיתי, שחום ועסיסי מבחוץ ווורדרד מבפנים, אפילו אדום קרוב לעצם. הסטייק מגיע בלי רטבים: ככה אוכלים בשר איכותי, בלי שום דבר שיסתיר את הטעם..." גיא סופר-זמרני, קרניבור מושבע, מגלה פנינה מיוחדת במושבת הבילויים, ששווה להגיע אליה במיוחד. לאלה שמחפשים סטייק רציני ועסיסי, פרה פרה גדרה, היא המקום בשבילכם

אני יליד רחובות. המושבה רחובות. יצא לי להסתובב הרבה גם באם המושבות, פתח תקווה, ובראשון לציון. באף אחת מן הערים האלו, פרט לבניין אקראי פה ושם, אין באמת אזכור להיותן מושבות בעבר. בגדרה, לעומת זאת, שומר רחוב הבילויים באופיו המקורי כרחובה הראשי של המושבה, והעיר הלא גדולה יכולה להפוך לפנינת תיירות של ממש עם קצת השקעה ורצון טוב. ההליכה לאורך הרחוב נעימה, עם חנויות קטנות ומעניינות, בתי קפה, ומסעדות פזורות לאורכו.

מהצד הקולינרי, אני שמח לראות מסעדות טובות חדשות נפתחות לאורך הרחוב, ואחת האחרונות שבהן היא פרה פרה. לפי שמה, קל להבין שמדובר על מסעדת בשרים, אבל לא סתם מסעדת בשרים. לבעלים, אלעד ויעל, יש מפעל בשר באזור התעשייה של כנות, דרומית לגדרה, המספק בשר ללקוחות פרטיים עד הבית. אל תחום הבשר הגיעו בני הזוג לפני כעשור: קרוב משפחה היה זכיין של רשת מסעדות בשרים מוכרת, הם התחילו לשווק בשר לחברים במושב סתריה, בו גרו אז. והעסק התפתח משם. לפני כשנה וחצי חנכו את המסעדה, במטרה לספק שירות נוסף ללקוחות חובבי הבשרים שלהם.

פרה פרה - לקרניבורים מתקדמים


המסעדה ממוקמת בבניין בן 130 שנה, אשר עבר שיפוץ מיוחד כדי להתאימה לתחום, כולל הנגשה לנכים. כבונוס, ברחוב הבילויים העמוס של גדרה, הם גם דאגו ללקוחות לחניה פרטית. טלפון זריז ויפתחו לכם את השער. הבר עשיר והתפריט מגוון – גם צמחונים ימצאו מה לאכול פה - אבל אי אפשר לשכוח לרגע מי פה הכוכב הראשי של ההצגה.

הנה, לדוגמה, המנות הראשונות: התחלנו עם ריזוטו, מנה שמשתנה כמעט מידי יום – שהוגש היום עם תועפות של גבינת פרמז'ן, פטריות, זוקיני וצלפים, שהעניקו לו טעם דומיננטי, מיוחד ושונה מאוד מהעדינות בה מתאפיין ריזוטו בדרך כלל. המשכנו עם מנה קיצית, ומאוד מקומית, של זוקיני צרובים, מתובלים ביד רחבה ומוגשים עם בצל מקורמל על לבאנה עם שמן זית וזעתר. ושתיהן היו נהדרות, אבל את ההצגה בכל זאת גנבו נקניקיות הבית. הן היו שלוש: צ'וריסו בעלת פיקנטיות מעודנת, נקניקיית בקר עם כבש ונקניקיית עגל חלב, שלבשרו העדין הוספו מרווה וג'ינג'ר שהעניקו לו טעם כמעט אסייתי. שלושתן מיוצרות במפעל של פרה פרה. שלושתן הוגשו על בצל מקורמל, עם חרדל בצד. שלושתן היו מעולות.

המשכנו לעיקריות ופתחנו עם סלופי ג'ו, כאן הוא עשוי מבשר פלאנק שמבושל בבישול ארוך עם דבש, צ'דר וחמאה, עד שהוא מתפורר ממש, ומוגש, ממש כמו המבורגר, בלחמניה עגולה עם חסה, עגבניה, איולי שום וחמוצים תוצרת בית. אפילו החמוצים פה טעימים להפליא. לצידו, המנה שהכי משדרת מסעדת בשר: סטייק אנטריקוט על העצם. 600 גרם של עונג אמיתי, שחום ועסיסי מבחוץ ווורדרד מבפנים, אפילו אדום קרוב לעצם. הסטייק מגיע בלי רטבים: ככה אוכלים בשר איכותי, בלי שום דבר שיסתיר את הטעם. גם תוספות קיבלנו: צ'יפס קריספי שהוא למעשה פלחי תפוחי אדמה אפויים, פירה חלבי ובטטות שהוגשו עם שמנת.

מזל שפרות נותנות חלב


גם קינוחים טעימים, חלביים, יש לפרה פרה (אלעד: "לאחרונה גילינו שפרות נותנות גם חלב..."). אז לקחנו שניים: צ'וקולטה, עוגת שוקולד קרה שמורכבת מדקואז קקאו, קראנצ' פרלינה, אגוזי מלך, ברס וציפוי שוקולד חלב; וקסטת בננה וקוקוס, על בסיס בצק פריך. כוסית אספרסו סגרה עבורי ארוחה מדויקת, עשירה בטעמים, ולא כבדה מידי.

היה לנו כל כך טעים ונעים, ונפרדנו מהמקום בלב כבד: יש ילדה קטנה שצריך לאסוף ולהרדים, וחיים אמיתיים לחזור אליהם, ופרויקט לחוץ בעבודה. אבל אנחנו עוד נחזור – והילדה תוכל לאכול פה המבורגר איכותי וטעים, בדיוק כמו שהיא אוהבת.