מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

יינות לחג הפסח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לקראת חג הפסח יובל בלנקובסקי, כתבנו לתחום היין והאלכוהול, בילה את הימים האחרונים בלגימה של שלל יינות ישראליים, ושמח לגלות שהתעשייה המקומית משתבחת משנה לשנה. בואו להכיר אלו יינות, תוצרת הארץ, יכולים לשדרג לכם את שולחן החג. חג שמח!

חג הפסח הוא בעצם גם 'חג היין' הבלתי רשמי שלנו. ארבע כוסות בליל הסדר ועוד שלל אירועים ובילויים במהלך החג מעלים את הצורך בקנייה של מגוון יינות לשלל מצבים ובמגוון מחירים. הפעם, אני רוצה לתת את הבמה והכבוד הראוי ליינות הישראליים שיכולים להוסיף המון לשולחן החג של כולנו.

ההמלצה הראשונה שלי היא 'מלבק 2014' מסדרת ירדן של יקב רמת הגולן. המלבק הוא זן שעושה חיל בייחוד בארגנטינה, והנה הזדמנות להתנסות ביין שהוא מעט שונה מהשבלונה שאליה אנחנו נצמדים - יינות קברנה סובניון ומרלו. ירדן מלבק 2014, יוצר מענבי כרם עינות יונתן הממוקם בגובה 700 מטרים. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך 18 חודשים. זהו יין גדול ובומבסטי שיתאים מאוד לארוחה החגיגית של ליל הסדר או לארוחת מנגל בימי החג. אם אתם מחפשים יין אדום, יוקרתי, שיעשה את העבודה, שישמח גם את המומחים ליין וגם את אלה שקצת פחות, זוהי בחירה מצוינת.

אם אתם מתארחים החג ורוצים להביא מתנה יוקרתית, אני ממליץ על הספיישל רזרב אדום 2015 של יקבי רקאנטי. יינות הרזרב הם יינות הדגל של יקב רקאנטי והם מבטאים את המיטב שבכל שנת בציר, משמע כל שנה מזהים הייננים את החלקות שהניבו ענבים יוצאי דופן, ומהם יוצרים את היין הטוב ביותר. הרכב היין משתנה מבציר לבציר, וב-2015 הוא מורכב משילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון מכרם מנרה, עם ענבי סירה, קריניאן, מרסלאן ופטיט סירה. היין עובר תחילה התיישנות בחביות עץ אלון צרפתיות בגדלים מיוחדים של 3,000 ליטר ו-500 ליטר, המסייעים בשמירה על רעננות הפרי. במהלך חודשי ההתיישנות הראשונים בחביות נשמרת תוצרת כל חלקה בנפרד ולאחר מכן נערכת סדרת טעימות על מנת להחליט על הרכב הבלנד. עם סיום הרכבת הבלנד מוחזר היין לחביות להשלמת תקופת התיישנות של 16 חודשים. זהו יין יוקרתי שכל חובב יין ישמח לקבל במתנה.

אם אתם מחפשים יין אדום פחות יוקרתי, אבל עדיין יין טוב מאוד שיצליח לעמוד בכבוד מול קדירת בשר מהבילה, אני ממליץ על האלון 2014 של יקב הרי גליל. זהו בלנד של 64% קברנה סוביניון, 15% סירה, 12% מרלו, 4% פטי ורדו, 5% קברנה פרנק המכונה ביקב "בייבי יראון" על שם אחיו היותר יוקרתי שביקב. היין יושן כשנה בחביות עץ אלון צרפתי ויש לו 15% אלכוהול. זהו יין עם גוף מלא ונוכחות שישתלב נהדר עם מגוון מנות של בשר. אם אתם מחפשים יין קליל וכיפי שיתאים לארוחת פיקניק בימי החג החמים, ממליץ לכם לנסות את 'הרי גליל לבן 2016', בלנד של ויונייה וסוביניון בלאן - יין לבן יבש נהדר, קליל ורענן.

יקבי כרמל מרחיבים את הסדרה האזורית שלהם עם תוספות בדמות יין לבן ורוזה. הסדרה האזורית גוורצטרמינר, 2016 – יין לבן חצי יבש, שהופק מענבי גוורצטרמינר, והסדרה האזורית רוזה, 2016 – יין רוזה יבש, שהופק מענבי גראנש וטמפרניו מאזור הרי יהודה. שני היינות נמכרים במחירים נוחים ויעשו את טיולי החג שמחים ומהנים יותר.

חג פסח שמח.