"הפרפדלה, שבושלה לדרגת אל דנטה, בדיוק כמו ברומא, הגיעה עם פטריות, בזיליקום, נתחי פילה בקר ואנטרקוט שלמרות שבושלו ברוטב שמרו על מרקם עסיסי מושלם..." טל יונאי שרייר יצאה לבילוי אצל המאמא האיטלקיה האמיתית - טאבולה בהרצליה פיתוח. זה התחיל עם קוביות פולנטה, המשיך אל שרימפס דיז'ון והסתיים בקינוח טבעוני אחד טעים מאוד
ברחוב הכי יפה של הרצליה פיתוח, בין עצים עבותים ורחובות שכאילו נלקחו מסיפור אגדה, שוכנת לה 'טאבולה' טרטוריה איטלקית אמיתית שמצליחה כבר למעלה מ-25 שנה להיות אחת מהמסעדות המוכרות והאהובות באזור.
טאבולה היא מוסד בהרצליה, והאמת - לא בכדי. הגענו אליה בשעות הערב המוקדמות של אמצע השבוע ומהרגע שנכנסנו הרגשנו בבית. החלל הפנימי של טאבולה הוא אולי גדול, אבל מלא בחמימות הודות לשילוב המעניין שבין עיצוב מוקפד ונקי ובין גזעי עץ חומים המגיעים עד לתקרה ומכניסים קצת מהטבע פנימה. ובין כל אלו אפשר לקלוט מזווית העין את התעודה התלויה על הקיר המבטיחה שאיכות הפרודוקטים במסעדה עומדת ברמה של מסעדה איטלקית מהשורה הראשונה.
מתחילים בחגיגה
התיישבנו באחד מהשולחנות הפינתיים והתחלנו לבחון את התפריט. טאבולה מתמחה כאמור במטבח איטלקי אבל משתדלת לתת לו את הטוויסט הים תיכוני. התפריט עשיר מאוד, ואפילו אפשר למצוא בו מנות טבעוניות. יש מקומות שבהם אי אפשר להישאר אדישים אל מול המנות הראשונות, ולא הצלחנו להחליט מה לבחור אז פשוט החלטנו לקחת את כל מה שקרץ לנו מתוך התפריט. התחלנו עם קוביות פלוטנה ופטריות - קוביות הפלונטה טוגנו והיו קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, עם נגיעות של פטריות טריות. הטעם של הפרמזן בפלונטה היה מורגש והוסיף לכל המנה טעם עדין וממכר.
יחד עם הפטריות הגיע גם קרפצ'יו פילה בקר שהיה דק ועשיר בטעמים בדיוק כמו שקרפצ'יו צריך להיות. מעל הקרפצ'יו נחו שבבי פרמזן שגם כאן הקפיצו את המנה מעלה. שתי המנות האלו, כאמור, היו רק ההתחלה של חגיגת הראשונות שלנו ומיד הצטרפו אליהם גם חציל מלנזנה וירקות אנטיפסטי. החציל היה בשרני ונימוח, והוא טבל בתוך רוטב עגבניות אדמדם, סמיך ועשיר בטעמים. מנה קלאסית ומדויקת של המטבח האיטלקי, אנחנו אהבנו מאוד. טבלנו ברוטב חתיכות מהלחם האיטלקי שהזמנו והתענגנו. גם ירקות האנטיפסטי היו נהדרים, מוצקים וטריים, עם רוטב מעניין של פסטו וסילאן שהצליח להכניס טוויסט של הפתעה למנה המוכרת.
את החגיגה סיימנו עם מנה של פוריצ'ינו מתפריט המיוחדים - פטריות מוקפצות בשמן זית עם שום, יין לבן ומחית כמהין שבלטה היטב מבין שאר המרכיבים. דרך נהדרת לסיים את השלב הראשון של הארוחה.
טאבולה למתקדמים
למנות העיקריות הזמנו את הפרפדלה קון קרנה מתפריט המיוחדים ומנה של שרימפס דיז'ון. הפרפדלה, שבושלה לדרגת אל דנטה, בדיוק כמו ברומא, הגיעה עם פטריות, בזיליקום, נתחי פילה בקר ואנטרקוט שלמרות שבושלו ברוטב שמרו על מרקם עסיסי מושלם. את הכול עטף רוטב ציידים נהדר על בסיס שמנת. מנה מיוחדת, שהמשכנו לאכול הרבה אחרי השלב בו כבר לא היה לנו מקום לכלום בבטן.
גם מנת השרימפס הייתה מוצלחת מאוד ובמיוחד הרוטב על בסיס שמנת וחרדל דיז'ון שהצליח להפתיע אותנו ברעננות שלו. הזכרנו לעצמנו שלא חייבים לסיים הכל מהצלחת ושכדאי להשאיר מקום גם לקינוח, לקחנו בכל זאת עוד קצת מהפרפדלה, ויצאנו החוצה לנשום אוויר לפני שנבחר משהו מתוק לסיים את הערב.
טבעוני וטעים!
כשחזרנו לשולחן חיכה לנו תפריט הקינוחים של טאבולה. לצד קלאסיקות איטלקיות כמו קנלוני ממלוא בקרם ריקוטה ועוגת טירמיסו, יש בתפריט של טאבולה גם קינוחים קצת פחות שגרתיים שמצליחים בקלות לגרות את הדמיון ובלוטות הטעם (בר פררו רושה, לדוגמה).
כבר שמענו מכמה אנשים על המנות הטבעוניות של המקום, והחלטנו לאתגר את עצמנו ולקחת קינוח טבעוני! בחרנו בטארט פיצוחים במילוי טופי מלוח ואגוזים. הטארט הגיע והיה יפה כמו שרק משהו שמתהדר בכל כך הרבה אגוזי פקאן וקשיו יכול להיות. שלפנו והתחלנו לטעום. הטופי המלוח היה מושלם! לרגע לא האמנו שהוא לא על בסיס שמנת. הטופי השתלב נהדר עם האגוזים והבסיס של הטארט היה פריך ונהדר. קינוח שמוכיח שטבעוני זה טעים, אפילו מאוד.
שבעים ומרוצים יצאנו אל הלילה הקריר של הרצליה, כמו אחרי חופשה קצרה באיטליה שמשאירה טעם של עוד.
-
טאבולה הרצליה פיתוח
-
ניחוחות וטעמים מארץ המגף
-
טאבולה - יד מדויקת של השף
-
טעמים מרתקים ושילובים מעניינים