מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> קפה יפו שוק הפשפשים ביפו

קפה יפו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפילה שלו נאפה בתנור בציפוי של איולי לימון-חרדל-שום, שגם מבליט את טעמו הטבעי של הדג וגם שומר אותו עסיסי מאוד. יחד איתו מוגשים פירה תפוחי אדמה, תלתלי בטטה ופלחי בצל צרובים, שמצטרפים יחד למנה שגורפת ממנו מחמאות..." זה התחיל כאשר שפרה צח החליטה שצריך להכניס צבע אחר לדייט הקולינרי השבועי עם בן הזוג ולקחה אותו לקפה יפו בשוק הפשפשים, זה המשיך עם הצהרות געגוע לבשר מהצד שלו, והסתיים עם הצהרה שכל אישה בזוגיות אוהבת להגיד - אמרתי לך!

לא נעים להודות, אבל אחד מצירופי המילים הכי מספקים בזוגיות הוא צמד המילים "אמרתי לך". למשל, את מחליטה לגוון את הבילוי הקולינרי השבועי שלכם, ובמקום עוד מסעדה בשרית ללכת הפעם על חלבי. ליתר ביטחון את בוחרת בכזאת שביקרתם ואהבתם לפני כמה שנים, "קפה יפו" שבלב שוק הפשפשים. ואז, כשאתם מתיישבים, הוא עובר ביסודיות על התפריט ואומר לך שזה נחמד, אבל הוא בכל זאת היה מעדיף סטייק. רגע לפני שאת דופקת ראש בקיר, נחלצת לעזרתך אולגה, המלצרית האחראית, ומרגע זה הארוחה נודדת אל מחוזות חדשים ומפתיעים. כי אולגה תצליח לשכנע אתכם לא לקחת שוב את המנות האיטלקיות שמלוות את המסעדה מראשית דרכה, אלא דווקא מהתפריט החדש. זה, מסתבר, עבר לאחרונה שינוי משמעותי: בהשראת ערבי הטברנה היוונית, שהם אחת האטרקציות הקבועות כאן, שולבו בתפריט מנות מהמטבח הבלקני. וכפי שתיכף יסתבר, הן אלה שירימו לנו את הערב.

עלי גפן, סביצ'ה, והכי-הכי – סלק ממולא


בראשונות אנחנו עדיין מעדיפים ללכת על בטוח: הוא עם עלי גפן קטנטנים מגולגלים היטב סביב מילוי דחוס של אורז, מעוטרים ברוטב יוגורט ובכתמים כתמתמים של סלסת פלפלים מעושנת, ואני עם סביצ'ה דג ים, שבצל סגול וירוק, צנוניות וקמצוץ שאטה מעניקים לו חרפרפות מרעננת. אבל אולגה מתעקשת שננסה את המנה שנקראת רביולו סלק, ולמרות ששנינו ממש לא בקטע של האדום-האדום הזה, הוא מתגלה כמנה מעולה: שלושה כריכונים של פרוסות סלק גמדי אפוי שביניהן הונחה גבינת עזים שניתכה קלות, על סלט של ארוגולה, פלפלים קלויים בקרמל תפוז, חמוציות ושקדים קלויים. זו מנה שצריך לאכול לאט כדי להרגיש את מלוא המנעד של הטעמים המתחלפים: החמצמץ-מתוק של הסלק, המריר-חריף של הארוגולה, הקלוי-מתקתק של הפלפלים, והבזקי הטעם של החמוציות והשקדים.

עם הפנים לטבעונים


אחרי הצלחה כזאת, אנחנו מתמסרים ונותנים לאולגה לבחור בשבילנו את העיקריות. חובב הסטייקים משתכנע שפילה סלמון אפוי יהיה תחליף הולם, בעוד שלהרפתקנית החיך קורצת מנה טבעונית של קציצות עדשים ברוטב חלב קוקוס ותרד על מצע אורז. שתי המנות לא מאכזבות: הפילה שלו נאפה בתנור בציפוי של איולי לימון-חרדל-שום, שגם מבליט את טעמו הטבעי של הדג וגם שומר אותו עסיסי מאוד. יחד איתו מוגשים פירה תפוחי אדמה, תלתלי בטטה ופלחי בצל צרובים, שמצטרפים יחד למנה שגורפת ממנו מחמאות. קציצות העדשים הן מנה גדולה, תרתי משמע, גם במידות וגם בטעם. קערה ענקית של אורז מבושם ותפוח שספג את חלב הקוקוס עד שהפך למעין ריזוטו תרד, ובתוכו משובצות קציצות עדשים, מוצקות אך נימוחות בפה. בכלל, ההיצע לטבעונים הורחב מאוד, והוא כולל גם מנות כמו קוסקוס ירקות, חריימה טופו, פסטת חצילים פיקנטית ועוד.

חידושים וקינוחים


"גם שיניתם את העיצוב, נכון?" אנחנו מתפנים להרים את הראש ולהסתכל סביב. ואכן, חלק מהשטח הפך לחדר אירועים פרטי מצוייד, לקבוצות ולשמחות משפחתיות. אבל בימי שישי נפתחת המחיצה בין החדרים לטובת הבופה הזכור לטוב שמוגש לאורך כל היום, עם מגוון רחב של סלטים, גבינות, דגים ‏מלוחים, פשטידות, מתוקים ומאפים תוצרת בית.

בשלב הקינוחים הוא מבקש, כרגיל, את הקרם ברולה האהוב עליו. "לא שוב!" אני נאנחת בייאוש ומתעניינת אצל אולגה על קינוח מעניין יותר. "כנאפה תפוזים" פוסקת אולגה נחרצות, ושוב קולעת בול: אטריות הכנאפה ספוגות בסירופ תפוזים, חובקות מילוי לא מתוק מדיי של גבינת עיזים ומעוטרות בשפע פיסטוקים קצוצים ופרוסות תפוזים בסירופ.

"מזמן לא נהניתי כל כך מארוחה", הוא מסכם, ואני כבר לא יכולה להתאפק: אמרתי לך?!