מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אריא תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בריוש עתיר חמאה עם מנה גדושה של בשר בריסקט (חזה) שבושל שעות ארוכות. מנה מוצלחת וטעימה מאוד שתשתלב נהדר עם בירה בלגית כהה או כוס יין אדום..." בין החלפת טיטולים, ניקוי בקבוקים ומחוסר קשה בשעות שינה, הצליח יונתן שטרנברג לקחת את האישה שלצדו לדייט זוגי, מלא בהפתעות קולינריות, באריא תל אביב

ילדים זה שמחה. חבר פעם אמר לי שילדים זה כמו המשחק "סולמות ונחשים". הילד הראשון גדל, ישנים לילות רצופים, מתקדמים במשחק, בגיל שנתיים וחצי-שלוש כבר יש עם מי לדבר, ואז פתאום ברגע שמגיע ילד נוסף, הכל מתאפס ומתחילים מנקודת ההתחלה. לפני כשלושה חודשים הצטרף לחיינו עולל קטן וחמוד ולמרות שאני פחות מתחבר לאנלוגיה של סולמות ונחשים, אין ספק ששוכחים כמה קשה לתפקד אחרי לילה ללא שינה או כמה לוגיסטיקה נדרשת סביב הרך הנולד – It Takes a Village to Raise a Child, אומר הפתגם. שלא תחשבו שאני מתלונן, אני דווקא מאוד נהנה מלהיות הורה טרי שוב ולמזלי יש לי גם בת זוג גיבורה שהופכת את הכל לקל יותר. אז לדייט הראשון שלנו לבד מאז הלידה, החלטתי לפנק אותה וללכת למקום מיוחד – אריא.

דייט ראשון - ראשית דבר


תיאומים עם הסבתא ובייביסיטר בסטנד ביי ליתר ביטחון, מקלחות לילדים, השכבות, סידור בקבוקים והופ, יצאנו לדרך. אריא למי שלא מכיר הוא מתחם השוכן במבנה יפהפה ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. בר עם קוקטיילים נהדרים ונשנושים מושקעים בקומת הכניסה ולמי שמחפש ארוחה בפורמט "רציני" יותר, מומלץ להזמין מקום למסעדה בקומה העליונה. העיצוב באריא משרה אווירה חמימה מאוד, מוזיקה נעימה, תאורה מדויקת ושילוב של קווים מודרניים תוך הדגשת מאפיינים ייחודים של המבנה הישן. עלעול קצר בתפריט ובינתיים החלטנו לבחור שני קוקטיילים לפתיחה. Aria Sour #4 על בסיס קוניאק - הנסי v.s, ליקר תפוזים דריי קרסאו, אמרו מונטנגרו, מיץ לימון, סירופ מייפל וחלבון מנוערים היטב. טעים מאוד. מרענן, חמצמץ עם טעמים עשירים. בשנתיים האחרונות ניסיתי לא מעט קוקטיילים מבוססים קוניאק – ברמן אחד סיפר לי שהטרנד התחיל בעידוד בתי הקוניאק הנסי ומרטל בעיקר במטרה להנגיש את המשקה לקהל צעיר יותר. הגברת מעדיפה קוקטיילים פירותיים-מתקתקים יותר והבחירה נפלה על הFruit Garden - קוקטייל טרופי על בסיס רום לבן ושפע פירות קיץ.

התכנסנו פה הערב...


התקשינו לבחור בין שלל המנות ולאחר התייעצות עם המלצרית, הזמנו את הקרודו דג ים ומנת סלט שרימפס "וויטנאמי". הקרודו היה מעולה, נתחי סשימי של מוסר ים בחיתוך עבה אבל לא עבה מידי לצד סלט קטן של רצועות מלפפון וכרישה ורוטב מבוסס מייפל-סויה. בוייטנאם טיילתי עם הגברת כמעט חודש וסלט וויטנאמי שכזה, לצערי לא יצא לי לטעום שם באף מסעדה. השרימפס נחלט ונחתך גס לפני שעורבב עם שלל עלים ארומטיים, צ'ילי אדום, קצת פירות וויניגרט עדין על בסיס חלב קוקוס שעטף וחיבר את כל המרכיבים למנה אינטגראלית מצוינת.

כוס שאבלי בשבילי וטלפון קצר לסבתא כדי לוודא שהיא מסתדרת ומשם המשכנו לקוקי סן ז'אק צרוב על הפלאנצ'ה עטוף ב-Beurre Noisette על קרם שקדים וביסק סרטנים כחולים. אני מת על חמאה חומה והשילוב עם הצדפה היא בחירה נהדרת של השף. מנה עשירה מאוד ואולי כבדה מדי אם אוכלים אותה לבד אך לחלוקה, הייתי בהחלט מזמין אותה שוב. באגף הספיישלים של אותו הערב, הוגשה מנה שבדרך כלל מופיעה בתפריט הבר של אריא, בריוש ביתי במילוי בריסקט. עוד מנה מושחתת למדי. בריוש עתיר חמאה עם מנה גדושה של בשר בריסקט (חזה) שבושל שעות ארוכות. מנה מוצלחת וטעימה מאוד שתשתלב נהדר עם בירה בלגית כהה או כוס יין אדום. רגע לפני הקינוח חלקנו גם חצי מנה של סינטה נהדרת אך מה שאהבתי במנה היא ההקפדה של המטבח על חומרי הגלם. כל ירק שליווה את הבשר נבחר בקפידה וכך טעמנו פלפל סוויט-בייט, מתקתק ועוקצני וחצי קלח תירס אורגני מהטובים שאכלתי אי-פעם בארץ.

אחרית דבר


הרבה מקום לקינוח לא נשאר אך חייבים לסיים במשהו מתוק וכאן בחרנו בסמי פרדו של ברגמוט, פרי הדר שנפוץ בדרום איטליה וצרפת, טורקיה ועוד כמה מדינות – עם גנאש פיסטוק מלוח, קדאיף, פיסטוק מקורמל, רחת לוקום ביתי ועלי ורדים מסוכרים. נשנע מוזר נכון? מנה מרתקת עם שילוב מעניין מאוד של מתוק-מלוח ומרקמים שונים. האוכל באריא לא מאופיין בקו קולינרי אחד או מאפיין מטבח ספציפי ונראה שהשף יצר תפריט אקלקטי ומעניין עם שלל השפעות אסייתיות, נגיעות ים תיכוניות ואפילו מנות עם השפעות צרפתיות, לטיניות ואמריקאיות. היום, מסעדה היא הרבה יותר מסתם מקום לאכול בו והיא אמורה לספק עניין, הנאה, בילוי ומשהו מעבר. את כל זה מצאנו באריא. מומלץ בחום.