מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

השקד תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הערב נפתח וגם העיניים עם קרפצ'יו פלמידה אדומה שהיה נהדר ומאוזן, קרפצ'יו מוסר ים בשמן זית ושמיר, כן שמיר בקרפצ'יו כמחווה למסורת האשכנזית וזה עובד נהדר..." יעל דור מגיעה אל 'השקד' בתל אביב ומגלה פנינה עם תאוות חיים ויכולת הישרדות פלאית, המציעה התרפקות על נוסטלגיה קולינרית מזרח אירופאית

כשנכנסים אל מתחם גבעון מתגלה פיאצה יפיפייה שמיד לוקחת אותך לטיול במדינה זרה, הבניינים הגבוהים מצלים על הרחבה והבריכה הביולוגית עם פרחי המים משרה אווירה פסטורלית. יש וואקום שעוטף את מתחם גבעון ומעניק לו שקט ייחודי בלב המפלצות הנבנות סביבו, אנשים יפים, ספסלים הקורצים לשבת ורוח חדשה מסמנת כי הפיאצה הזאת הולכת להיות הדבר החם הבא.

הפנינה האמיתית של מתחם גבעון היא מסעדת השקד המיתולוגית והלא מתיימרת. אם אי פעם רציתם להרגיש בבית ולמצוא את המקום המנחם לאכול ולשתות בו, אז זה בהחלט המקום. כשנכנסנו למסעדה קיבלה את פנינו רז מנהלת המקום. מיד הבחנתי שאין פה גינוני מארחת, קוד לבוש או עיצוב שגונב את ההצגה מהאוכל. חיים שליו הבעלים, מנצח ברוגע ובשלווה על המטבח וניהול המסעדה, ועדיין הוא מוצא את הזמן להתעניין בשלום הסועדים ולשאול מה העדפות שלהם בנוגע למנה.

הכי קרוב לאמא


הערב נפתח וגם העיניים עם קרפצ'יו פלמידה אדומה שהיה נהדר ומאוזן, קרפצ'יו מוסר ים בשמן זית ושמיר, כן שמיר בקרפצ'יו כמחווה למסורת האשכנזית וזה עובד נהדר, איקרה לבנה שלא תשאיר אף אחד אדיש ופלאפל לוקוס שהיה מעט לח מבפנים. עוד נפרסו על השולחן שלל סלטי הבית, סלט ביצים, חציל קלוי בטחינה, סלט מלפפון בשמיר, סלט עגבניות מגוררות, כדורי פלאפל, סלק אדום, כבד קצוץ במרקם גרגירי כי מסורת פולנית לא מחליפים ושני מנצחים בלתי מנוצחים, מטיאס כבוש בחומץ ומטיאס כבוש במלח.

כשהראש אומר די אבל הלב אומר להמשיך אז המשכנו לא לפני שהורדנו צ'ייסר קמפרי בשביל להתרענן ואם יש משהו שמסעדת שקד בהחלט מפרגנת בו אלו הם מחירי האלכוהול הזולים. כמה זולים? כוס קמפרי 19 ש"ח, ערק עלית 17 ש"ח, קטל וואן 26 ש"ח וודקה פרימיום ב-30 ש"ח, ג'וני בלאק 30 ש"ח, סינגל מאלט ב-50 ש"ח, בירה סטלה 24 ש"ח ובעצם כל סוגי האלכוהול בכמעט חצי מחיר אם לא יותר. אז בפעם הבאה שיתחשק לכם ערב אלכוהול איכותי באווירה טובה בלב הפיאצה וגם כזה שעוד ישאיר לכם עודף תקפצו בימי שלישי לערבי 'פיש אנד צ'יפס', ושלא תגידו שלא אמרתי פעמיים כי טוב, כי תוכלו לדסקס, לשתות ולהתענג גם ממבחרי סלטי הפתיחה במחיר של 49 ש"ח לאדם.

פורל והשקד הם זיווג משמיים


חיים ניגש אל השולחן ברוגע המאפיין אותו אך בנחישות להפתיע אותנו עם מנת הדגל של המסעדה, פורל מעושן שגרם לי לשים בצד את כל הדעות הקדומות שלי ולרצות לנשק לחיים את הידיים במחווה על הטיפול המסור והאהוב בדג שללא ספק ראוי לכל אות כבוד אפשרית ולא רק כי הוא טעים בצורה מטריפה אלא גם כי הצליח לבלבל לי את כל החושים ולערפל אותי. לצד הפורל המעולה קיבלנו שיפודי לוקוס בחמאה שהיו מעדן לחך. שתי המנות העיקריות שלקחנו ללא ספק מעידות על האופי של המקום, בלי מניירות וקישוטים גרנדיוזיים, ללא תפריט חדשני ומהפכני במיוחד כזה המבקש להביא את הבשורה החדשה, המהות היא אצילית ומכבדת את האוכל והשבטיות שהוא יוצר סביבו.

הגיע זמן להתכרבל ואיך אפשר בלי מתוק


אם יש משהו שאדם זוכר במהלך הארוחה זה את הביס הראשון והביס האחרון וכדאי ששניהם ישאירו לו טעם של עוד, אם תשאלו אותי הקינוח היה עד כדי כך נהדר שהייתי בוחרת לפתוח איתו את הארוחה רק בשביל לדעת שבסוף זה מה שיחכה לי, בוואריה אלמותית במרקם עדין ורכות עננית שמתיישבת בול! בטח תגידו מה לנו ולקינוח העתיק הזה אבל העתיק הזה שסבתא אסתר שמרה בקנאות על המתכון שלו עושה פלאים.