"הביקיני עצמו מורכב מגבינת גרוייאר נהדרת וחזה אווז מעושן בתוך פרוסות לחם קסטן המשוכות בחמאת כמהין. מתקבל אפוא טוסט נימוח, מעט מתקתק, עם נוכחות חזקה של כמהין. מנה נהדרת ומיוחדת שהשתלבה מצוין עם היינות שטעמנו..." טל יונאי שרייר יצאה לגלות מה מסתתר בבר היין, טייסטינג רום, השוכן בתוך מבנה טמפלרי עתיק במתחם שרונה תל אביב. בואו לגלות חוויית אוכל אלטרנטיבית במרתף היין היוקרתי
יש לי תמיד פנטזיה כזו, לסיים את היום על המרפסת מול השקיעה עם כוס יין אדום ביד. פנטזיה נהדרת, רק שבמציאות המרפסת שלי היא בעצם מחסן צעצועים והפעם האחרונה ששתיתי כוס יין הייתה בפסח. אז החלטתי שיום הולדת עגול זאת הזדמנות נהדרת להגשים פנטזיות, או לפחות לנסות את בר היין שהמליצו לי עליו. קבעתי עם חבר קרוב שלא ראיתי המון זמן ויחד עשינו את דרכנו אל עבר הטייסטינג רום שבמתחם שרונה.
ה-מקום לאוהבי היין
מתחם שרונה, על בתי הטמפלרים שלו והאווירה החוץ לארצית ששורה בו, הוא המקום המושלם לבר יין שמביא לסצנת האלכוהול הישראלית חווית שתיה חדשה ומרעננת עם ניחוחות אירופיים. הטייסטינג רום אינו דומה לאף בר יין שביקרתי בו קודם. זה מתחיל בראש ובראשונה בעיצוב של המקום שהוא מצד אחד עכשווי ויוקרתי אבל מנגד קליל ולא מתחייב.
המקום אולי לא גדול, אבל הוא מרווח ונעים וניתן לבחור בין ישיבה מסביב לשולחנות ארוכים או על הבר הפתוח שצופה אל המטבח הקטן והמאובזר. האמת?! זה לא ממש משנה איפה תבחרו לשבת בטייסטינג רום. לא יעברו חמש דקות ותמצאו את עצמכם מסתובבים. מסתובבים וטועמים.
הדבר הראשון שתקבלו כשתכנסו לטייסטינג רום הוא כרטיס אלקטרוני חכם שבעזרתו תוכלו לעבור בין עשרה מקררים בהם מוצגים 40 סוגי יינות ולבחור איזה יין ימזג לכם ובאיזו כמות. אפשר לבחור בין 30 מ"ל, טעימה קטנה אך מספקת, לבין 75 מ"ל או 125 מ"ל. המזיגה עצמה נעשית כולה באמצעות מערכת אוטומטית וחדשנית שאף שומרת על טריות היין אחרי שהוא נפתח.
אפשר להיעזר באחד מעובדי המקום שימליץ או יסביר, אבל הכי כיף זה לנדוד חופשי בין המקררים, לקרוא את ההסברים הקצרים שמופיעים מעל לכל בקבוק ופשוט לטעום ולהתנסות לפי העדפה אישית.
אדום אדום
אז לקחנו את הכרטיס החכם שלנו והתחלנו לטעום. יש הרבה כבוד לתוצרת מקומית בטייסטינג רום, ומתוך שבעה מקררים של יין אדום שישה הם של יקבים ישראליים (מסודרים מהצפון לדרום). ראשון טעמנו את סירה של יקב שטרן. מדובר ביין מתקתק בעל גוון ארגמני עמוק, עם ניחוחות של פלפל שחור, וניל, מנטה ושוקולד. מושלם למי שאוהב את היין האדום שלו עדין ומלטף. בסגול עמוק של יקב נעמן היו מורגשים ניחוחות של תות עץ ודובדבן והוא מתאים למי שמחפש יין עדין ומעט חמצמץ עם טעם פירותי עשיר.
טעמנו גם את הקברנה סוביניון של יקב אבשלום, ששייך לאחד מבעלי המקום, ועל אף שלא הכרנו את היקב עצמו, הופתענו לגלות יין עם גוף עשיר וקטיפתי, חמיצות מרעננת וסיומת ארוכה. גם כאן הארומה הייתה פירותית ונעימה, ומתחתיה רמזים קלים של קפה וטבק. הקברנה סוביניון רזרב של יקב בזלת הגולן שטעמנו היה בעל טעם עשיר ונוכחות משמעותית. זה יין אדום שלא עושה הנחות, מאוזן ומלא עם סיומת ארוכה. מסוג היינות שגורם לך לחלום על קדרות בשר ובקתות מעץ.
לא על היין לבדו
אחרי שסיימנו סבב טעימות ראשון, ואחרי שבחרנו לנו כל אחד את היין איתו הוא רוצה לבלות כוס שלמה, התפננו לבחון את תפריט האוכל של הטייסטינג רום. התפריט עצמו מורכב ממנות קלילות שישתלבו בטבעיות עם היינות במקום כשלכל מנה הטוויסט המיוחד שלה. רוב המנות מוגשות קרות, ויש שתי מנות ספיישל שמתחלפות מדי יום.
אנחנו החלטנו לנסות את ה-"ביקיני טייסטינג רום" ואת סלט האנדיב שהומלץ לנו. הביקיני עצמו מורכב מגבינת גרוייאר נהדרת וחזה אווז מעושן בתוך פרוסות לחם קסטן המשוכות בחמאת כמהין. מתקבל אפוא טוסט נימוח, מעט מתקתק, עם נוכחות חזקה של כמהין. מנה נהדרת ומיוחדת שהשתלבה מצוין עם היינות שטעמנו. הסלט הורכב משני סוגי אנדיב, עלי אורוגולה ופרוסות של תפוחי עץ מתקתקים שנתנו קונטרה מעניינת לרוטב הוינגרט החמצמץ. לצד הסלט הוגשה ברוסקטה אישית עם גבינת בושה משגעת ואגוזי לוז. נהדר!
הפתעה בלבן
אחרי שסיימנו לאכול חזרנו לסבב טעימות נוסף, הפעם בצד הלבן של המקררים. האמת, אנחנו אנשים של יין אדום וכמעט וויתרנו על היינות הלבנים. לא ידענו שדווקא שם תחכה לנו ההפתעה של הערב, שני היינות הכי מסעירים ומרגשים שטעמנו- הגוורצטרמינר של יקב כרמל והדורווילאה של יקב אסטרלוב הניו זילנדי. מדובר בשני יינות בהירים ובעלי ארומה פירותית מאוד מורגשת ומיוחדת. הדורווילאה הוא העשיר מבין השניים, מעט חמצמץ עם ניחוחות מטריפים של ליצ'י ואננס, אבל גם הגוורצטמינר העדין נהדר ומומלץ, והוא מתהדר בארומה רעננה של מלון ואננס וטעם מתקתק מיוחד.
החלטנו לחגוג את היינות האלו עם קינוח לבן ומעניין. קרם גבינה ברוטב אגסים וקרמבל שקדים היה הבחירה המשולמת. הקרם עצמו היה עשיר וסמיך, מעט חמצמץ אבל עדין בטעם. הקרמבל היה מושלם והמנה כולה הייתה חגיגת סיום לבנה לערב מושלם.
שיכורים ומרוצים סיימנו את הערב וחזרנו איש איש לביתו. אין ספק שהבילוי בטייסטינג רום הופך את חוויית היין למשהו ייחודי ובלתי נשכח, כזו שכל אחד יכול למצוא בה את מה שהוא מחפש. לא צריך להיות יינן דגול בשביל ליהנות בטייסטינג רום. כל מה שצריך זה רק כוס ריקה, כרטיס חכם וחברה טובה.
-
טייסטינג רום, מתחם שרונה, תל אביב
-
אוכל שמשתלב עם היין
-
נעים להכיר: מערכת מזיגה אוטומטית
-
טייסטינג רום - חוויה של אוכל ויין