ביומי הראשון בעבודתי החדשה התגבשה החלטה בליבי כי כמי שחונכה כיאות, ראוי כי אפגין חביבות וכישורי אנוש לתפארת.
בחלוף מספר שבועות בהם הוצא הנימוס המאופק שלי מהקשרו, החלה נטע, מהחדר מולי מתקשרת באדיקות כל יום חמישי בכדי להזמין אותנו אליהם, אותם אלינו, ''לא משנה, העיקר שנעשה משהו יחד''.
ואמנם, לאחר תקופה ממושכת של חוסר מזל, במהלכה התרחשו עלינו פורענויות שונות ומשונות, הלכה לנו הצנרת, נעלם לנו החתול, אבדנו את הטלפון הנייד בצימר בצפון, החבר שלי חלה במחלה כרונית וגם סבתא שלו באה מחו''ל לבקר, כבר לא עמד לי כוחי לסרב.
הודעתי לחצי השני, והחינני שלי, כי ביום שישי בערב אנו מארחים כלאחר כבוד את נטע וערן, וליתר בטחון הוספתי שאם הם יאמרו משהו כמו ''''לא ידענו שבריחת סידן היא בעיה שגם גברים סובלים ממנה'' שפשוט יתעלם.
החינני מלמל שזה נחמד שיש לי חברים חדשים.
הזעקתי לעזרה את אמא, ואמא יעילה כתמיד הציעה לי להכין להם את הגפילטה פיש הנוראי של סבתא, ''ואם זה לא יספיק, שימי להם את הדיסק של יוקו אונו, על חברים של אבא שלך זה בדרך כלל עבד''.
כיוון שנטע הינה צמחונית בלתי נלאית, ירדה התוכנית של אמא מעל הפרק.
אבא היה מעשי ממנה ולאחר שהוחלט על תפריט לא מסובך, או רעיל, החל להכתיב לי את רשימת המצרכים הדרושים להכנת תפוחי אדמה במילוי רוקפור, חצילים מטוגנים בקשיו וסלט אבוקדו ותפוז.
היום הגורלי הגיע ואני ואהובי החינני התחלנו בהכנות.
נעמדתי במטבח קולפת, קוצצת, משרה ומטגנת, מגבשת תכנית שנועדה לסתום את הגולל על חברות חדשה זו, ומשעשעת עצמי בדמותי כיצד מנסה נטע האומללה לחמוק מערב נוסף במחיצתנו.
החינני, חד אבחנה כתער, העיר ביובש שלא זכור לו מקרה בו חייכתי לעצמי שנגמר בטוב.
השבתי לו כי נראה לי שזוהי תחילתה של ידידות מופלאה,
'' החבר של נטע מקסים, רק דבר אחד קטן שכדאי שתדע בקשר אליו - הוא לא שומע כל כך טוב לכן רצוי שתתקרב אליו קצת כשאתם מדברים'' ( קצת נבזי , אך לזכותי יאמר החינני התחיל... )
חדורת אמון ומלאת נחת המשכתי לקצוץ את הבזיליקום.
להכנת תפוחי האדמה :
4 תפוחי אדמה
100 גר' גבינת רוקפור
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית בזיליקום
1. שוטפים את תפוחי האדמה, חורצים חריץ קטנטן ואופים בחום גבוה עד שהם מתרככים.
2. חותכים את התפוח בצדו האחד ומרוקנים את הפנים בעדינות.
3. מנמיכים את האש לחום בינוני.
4. מועכים את הרוקפור במזלג, ומערבבים עם פנים תפוחי האדמה. מוסיפים את הבזיליקום ואת רסק העגבניות עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את תפוחי האדמה ואופים כ – 15 דקות.
להכנת החצילים :
3 חצילים
½ כוס אגוזי קשיו שבורים
½ 1 כוסות חלב
1 כוס קמח
50 גר' חמאה
1. מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות עבות, מפזרים מלח וממתינים כ - 20 דקות עד שהנוזלים יתנקזו
2. משרים את בחלב ל – 20 דקות נוספות, מסננים ומיבשים.
3. טובלים את החצילים בקמח ומטגנים. ( מסדרים על מגש)
4. מטגנים את אגוזי הקשיו עם החמאה ויוצקים על החצילים .
להכנת הסלט :
2 אבוקדו גדולים בשלים
3 תפוזים
1 גבעול עירית
2 גבעולי כרפס
50 גרם אגוזי ברזיל קלויים
1 חסה
1. משרים את החסה ל – 10 דקות בקערת מים.
2. חותכים את התפוזים והאבוקדו לקוביות. קוצצים את הכרפס, העירית והחסה. מערבבים הכל יחד עם האגוזים
3. (מומלץ להגיש עם רוטב ויניגרט )