מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> תפריט ססגוני במסעדת התרנגול הכחול

קריאת התרנגול הכחול


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תל אביב הפכה בשנים האחרונות לעיר של מתחמים: כך למשל שוכנות לא מעט מסעדות בנמל תל אביב או במתחם התחנה הראשונה, וגם אזור שרונה משך אליו לא מעט מוסדות קולינריים. אבל ישנן גם מסעדות מצליחות ששוכנות במיקום מפתיע משהו - התרנגול הכחול אשר שוכנת בתוך קניון G שבפארק צמרת היא דוגמה מצוינת לכזו מסעדה.

פארק צמרת הוא שמה הרשמי של השכונה אשר החלה להיבנות מצפון לתחנת הרכבת ת"א מרכז, בין דרך נמיר לבין נתיבי איילון, בשנת 2005, ואשר מזוהה בעיקר עם מגדלי Yoo, למרות שהיא כוללת עוד שורה ארוכה של מגדלי יוקרה מרהיבי עין.

כיאה לשכונת צמרת אך טבעי שתיפתח בה מסעדת צמרת, ומסעדה חדשה של אחד מהשפים המובילים והמוערכים בארץ, שאול בן אדרת, היא בהחלט מסעדה שכזו. בן אדרת - ש"קימל" שלו נמנית על כל רשימת מסעדות מומלצות בתל אביב מזה למעלה משני עשורים וגם "קימל בגלבוע" נהנית מביקורות מחמיאות ופופולריות רבה - פתח את התרנגול הכחול בקניון G (הכתובת המדויקת היא ניסים אלוני 10 תל אביב) בראשית שנת 2011, וגם בה הוא מביא לידי ביטוי את כשרונו ואת היצירתיות המפעמת בו.

מרחבים שונים שמאפשרים מגוון צורות בילוי


אחד מ"סודות" הצלחתה של המסעדה הוא יכולתה להתאים למגוון רחב של קהלים: היא אמנם שוכנת בלב שכונת יוקרה שערך הנדל"ן בה נוסק לשמיים בדיוק כמו המגדלים שנבנו בשטחה אבל בתפריט שלה תמצאו גם מנות במחיר שווה לכל נפש; האווירה משתנה לאורך שעות הפעילות ובפרט בין צהריים לערב (המקום פתוח מדי יום בין 12:00 לחצות); ועיצוב הפנים המתוכנן היטב יצר מספר אזורים שונים - חלל מרכזי, לאונג' צדדי, מרפסת רחבת מימדים ומרשימה במיוחד, בר שסביבו שלושים מקומות, מנהרת יין וחדר VIP פרטי המיועד לאירועים של 50 אורחים - ובכל אזור שכזה ישנן התרחשויות אחרות כך שמתאפשרות מגוון צורות בילוי במסעדה.

ה"אני מאמין" של שאול בן אדרת


קימל פועלת בהצלחה מאז 1991, נצח במונחים של מסעדות בתל אביב - כך שכנראה ששאול בן אדרת לא רק מתמחה ביצירת מטעמים משובחים אלא גם מבין דבר או שניים במסעדנות, והדבר בהחלט בא לידי ביטוי גם בבייבי החדש יחסית שלו.

המאכלים המוגשים לאורחי ה"תרנגול" מבוססים על שני מרכיבים: חומרי גלם מובחרים וטריים, ופרשנות אישית ויצירתית של בן אדרת. בהתאם כולל התפריט מדי יום הן מנות קבועות והן מנות משתנות (שהרי לא בכל יום ניתן למצוא את אותם חומרי גלם באותה רמת איכות שעליה מקפיד בן אדרת), וכל ארוחה במסעדה היא חוויה ייחודית.

המקוריות והייחודיות באות לידי ביטוי גם במספר מרכיבים עיצוביים במסעדה: החדר הפרטי מעוצב א-לה טוסקנה, על תקרת החלל המרכזי שתולה גינה ועל הרצפה פזורים דלועים ענקיים ובמרפסת משרת השלווה תמצאו מזרקות פונטנה ושולחנות בוצ'ר עצומים בגודלם.

התפריט של התרנגול הכחול


התפריט של התרנגול הכחול מורכב כאמור ממנות קבועות ומנות משתנות. בין המנות הקבועות ניתן לציין ראשונות דוגמת "פולנטת תירס טרייה, פטריות שימאג'י, אספרגוס, קשקבל וכמהין" ו"כבד אווז צלוי, בריוש, חלב קוקוס, רוטב טופי קרמל מלוח ובזיליקום", ועיקריות כגון "סלמון עם טורטליני גבינת עיזים בקרם של עגבניות מיובשות, טימין ובזיליקום", "צוואר טלה ממולא חיטה, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שורש סלרי וחמוציות" ו"בצלים ממולאים באורז, משמשים מיובשים, ירקות שורש ונענע עם רוטב עגבניות טריות".

בשעות הצהריים של ימי החול מוגשות עסקיות וגם ביום שישי בצהריים ניתן ליהנות מארוחה עסקית שמבטיחה התחלה מענגת במיוחד לסוף השבוע.