בשנים האחרונות נפתחו עשרות מסעדות בירושלים, והבירה הפכה לאטרקציה חמה מבחינה קולינרית. ניתן למצוא בה מסעדות שף לצד מסעדות שוק, חומוסיות בסמיכות למסעדות עדתיות, ברים ללילה ובתי קפה לבוקר. אז מה מחכה לנו בבירה?
בין הקשתות – בגלל להקרבה לכותל
אחרי שפוקדים את הכותל ומבקשים מבורא עולם לדאוג למעט סדר בארץ או אולי לשלום עולמי, אפשר לצעוד אל בין הקשתות השוכנת במתחם הכותל המערבי. השף שי לוצאטי מנצח על מטבח חלבי-איטלקי-כשר ומכין מנות מעוררות חושים. כאן תמצאו מעורב ירושלמי שמכיל דג בס צרוב, פטריות, גרגרי חומוס, חצילים ותיבול טוב, גליליות חצילים בגריל במילוי לבנה ברוטב פסטו, מרק קובה סלק שמוכן עם דגים ועוד טובות אחרות. במסעדה ניתן לקיים אירועים ושמחות והכל על טהרת המטבח החלבי המיוחד בשילוב נגיעות אישיות של השף. בין הקשתות – המיוחדת בין
מסעדות בירושלים ביכולת השילוב בין קדושה לקולינריה מרעננת.
דולפין ים – הוותיקה בין מסעדות בירושלים
העיר שחוברה לה יחדיו ידעה לא מעט תהפוכות בשנים האחרונות אך דבר אחד נשאר איתן ויציב –
מסעדת דולפין ים, הדואגת לתושבי הבירה, למבקרים ולשלל התיירים הפוקדים אותה כבר למעלה מארבעה עשורים. דולפין ים מתמחה במנות מדגת הים, או בגרסה הפחות כשרה – בפירות ים לצד בשרים משובחים, מנות צמחוניות ופסטות על כל סוגיהן. מה כדאי לאכול? סטייק פילה בקר, פסטת פירות ים, שרימפס ברוטב עגבניות פיקנטי, מולים ברוטב יין לבן, סרטנים כחולים עשויים בתנור ועוד הרשימה ארוכה. דולפין ים היא ללא ספק ברשימת
מסעדות מומלצות בירושלים שכדאי להגיע אליהן במיוחד.
מחניודה – בגלל השפים המבריקים
אין צורך להרחיב במילים כאשר רוצים להציג את מחניודה, אחת המסעדות הכי לוהטות בקרב מסעדות בירושלים. מחניודה הצליחה לעשות מה שרבות וטובות לפניה לא הצליחו – לגרום לאנשים מכל רחבי הארץ, כן גם לתל אביבי המצוי, להיכנס לאוטו ולהגיע במיוחד עד לבירה. האווירה במקום תוססת, שמחה, מלאה ברעש, השפים מלהטטים במקצועיות רבה במטבח הפתוח לכל וכדי להבין את התפריט תזדקקו לבטח להסבר מהמלצרים. מנות שאסור להחמיץ: טארטלט טונה עם קצפת, חלקי פנים בתבשיל של ארטישוק ירושלמי, ריזוטו פירות ים, קלמרי מוריס ועוד רבות אחרות. מסעדות מומלצות חייבות להביא איתן משהו שונה, עכשווי, מלא בשיק ואינטרפרטציה אישית של השף – במחניודה עושים את זה ובגדול.
פולי – בגלל הכשרות המהודרת
בתוך מבנה של בית ערבי עתיק, בלב ליבה של שכונת בקעה בירושלים שוכנת לה פולי, מסעדת שף חלבית-איטלקית-כשרה למהדרין. פולי ה-"עטופה" בחצר מקורה עם צמחיה ירוקה ועצי פסיפלורה מביאה תפריט המשכיל לשלב בחוכמה בין מספר סגנונות בישול לצד אווירה אינטימית ונינוחה ויינות איכותיים. מנות מומלצות: ריזוטו מבושל עם שמנת, גלילי פסטה ממולאים בגבינת ריקוטה, פטה ברוטב ביאנקו, פרמז'נה – שכבות חציל, מוצרלה ועגבניות, חטיפי ברוקולי אפויים ועוד שלל טעמים שירקידו לכם את בולטות הטעם. בפולי ניתן לקיים אירועים מוצלחים שישאירו טעם של עוד בקרב האורחים שלכם. פולי – מביאה רעננות בין מסעדות בירושלים.
ראצ'ה – בגלל שפע האותנטיות
ראצ'ה היא מסעדה גרוזינית בירושלים המקבלת את מבקריה עם שפע של אוכל מאתגר חיך ואלכוהול כיד המלך. לילי, מנהלת המסעדה, דואגת לכל סועד כאילו היה האורח הפרטי בביתה שלה, ומסבירה על התפריט ועל האוכל הגרוזיני. כדאי לטעום איספנחי, קבוסטה, אג'פסנדלי, צלעות כבש, שאצ'מאדי ועוד כמה שמות שקצת ישברו לכם את השיניים. בראצ'ה "מתפרצת" האותנטיות מכל עבר והכל בשילוב נכון ומדוייק. אל תפספסו להגיע לראצ'ה – בין מסעדות מומלצות בירושלים.