"סלט חסה עם ירקות, רצועות לימון וצלפים המסתתרים מתחת לפרוסות ורדרדות ושמנמנות של סלמון מעושן..." החום הפוקד אותנו בתקופה זו של השנה, הביא את חגית גרוס ללכת לשחות בחוף ימה של נתניה ולהנות מארוחת בשרים ודגים כשרה בלה ביפטק
הבטתי במד הטמפרטורה ולא האמנתי. חודש פברואר ובחוץ – 30 מעלות. מישהו למעלה החליט בשבילי כבר כנראה שזה יום מצויין ללכת לים. הצפנו עד נתניה בתקווה לנשום אוויר אירופאי משהו למרות שבעונה זו של השנה הצרפתים כבר חוזרים למקום משכנם הבטוח או מסתגרים באחד ממגדלי היוקרה שעל חוף ימה של נתניה. אחרי טבילה קרירה בים הגיעה שעת צהריים והרעב החל להציק. עלינו לטיילת וביקשנו להשביע רעבוננו באחת מהמסעדות הרבות השוכנות מעל החוף ברובע היוקרתי של העיר.
נכנסנו ל'לה ביפטק' מסעדת בשרים ודגים צרפתית, קטנה וביתית. כמו הרבה מסעדות בנתניה, גם לה ביפטק שומרת כשרות. לאחר מבט קצר בתפריט הבנו שהגענו למקום הנכון - התפריט מציע שלל מנות, המפעילות ישר את בלוטות הטעם, שאותם ניתן לאכול על גבי טרסה יפה הפונה אל נופו הפסטורלי של הים. במטבח יושב שף מדרום אמריקה, מה שגורם לחוויה להיות הכי קרובה למציאות, וזה כאמור מתבטאת במנות שמוגשות אל השולחן. למנה הראשונה הזמנו סלט סלמון שזה בעצם סלט חסה עם ירקות, רצועות לימון וצלפים המסתתרים מתחת לפרוסות ורדרדות ושמנמנות של סלמון מעושן. הרוטב לסלט לא איחר להגיע, כך שהדרך להסתערות על הסלט היתה קצרה מאוד. ניסינו גם את הקישוא הממולא באורז ובבשר ותהינו בינינו לעצמנו האם האורחים הצרפתים יודעים להעריך את טעמו הביתי והמנחם של הקישוא. המנות הראשונות לוו בלחמניות טריות וריחניות שהוגשו לצד ממרח איולי צרפתי אמיתי.
למנה העיקרית הוגש אחר כבוד דג מושט מטוגן. מנה ענקית יש לציין שהשביעה את רעבוננו בקלות. בקושי הצלחנו להתגבר על הצ'יפס (סליחה פרנץ' פרייז- בכל זאת צרפתים) ועל השעועית והגזר שליוו את הדג אחר כבוד.
הצתנו סיגריה של נחת והבטנו בעוברים ושבים שצעדו ממול. המוסיקה ניגנה שאנסונים צרפתיים מרגיעים ואף אחד לא מיהר לשום מקום. לקינוח קיבלנו כוס גלידה שמכינים במקום – גלידת וניל צרפתי עם נגיעות קרמל ואגוזים טחונים מעל. הכוס התחסלה כמעט עד תומה ואנחנו שבנו לחוף הים לצלילה אחרונה לפני החורף המתמהמה...
מסעדת בשר ודגים כשרה
שילוב בין אוכל טוב ונוף פסטורלי
מקנחים בלה ביפטק