מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על ארוחת שישי: מתכונים ממסעדות

ארוחת שישי: מתכונים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במיוחד בשביל אלו מכם שמתלבטים גם השבוע, הכנו מתכונים לארוחת שישי. מתחילים עם לבבות ארטישוק מוקפצים, עוברים לחזה מולארד עם ריזוטו דלורית ומסיימים במלאבי. ותודה למסעדות באריו דה טאפאס, Meat and Wine ומושבוצ

לבבות ארטישוק מוקפצים מאת באריו דה טאפאס

10 לבבות ארטישוק טריים
5 ראשי שום קצוצים
שמן זית
מיץ לימון

לרוטב:
300 גרם שעועית סנופי
100 גרם פרמזן מגורדת
10 גרם פלפל חריף גרוס
10 גרם שקדים קלויים
2 ראשי שום טרי
מיץ מלימון טרי 25cc
100cc שמן זית
100cc חומץ ענבים

ההכנה: מזליפים למחבת שמן זית ו-5 ראשי שום קצוצים, קולים עד להשחמה. מוסיפים את לבבות הארטישוק ומיץ הלימון ומקפיצים כ-10 דקות עד להשחמה קלה. בינתיים מכינים את הרוטב: חולטים את אפונת הסנופי במים רותחים ומעבירים לצינון במי קרח. מסננים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הרוטב למחבת, ומקפיצים בה את לבבות הארטישוק כ-7 דקות. מסירים מהאש ומגישים חם, עם פרמזן מגורדת.

חזה מולארד בתוספת ריזוטו דלורית מאת Meat and Wine

2 יח' חזה מולארד
1 כוס מיץ תפוזים
1 יח' לימון פרוס
3 שיני שום פרוסות
1 כוכב אניס
3 גבעולי טימין
1 יח' דלורית
1 כוס אורז ריזוטו
2-3 כוסות ציר ירקות / עוף
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס, מוסקט

ההכנה: למולארד - מכינים מרינדה ממיץ התפוזים, הלימון, השום, האניס והטימין, ומשרים את המולארד כ 2-3 שעות במקרר. מטגנים במחבת יבשה את חזה המולארד על הצד עם השומן כ 3 דק', הופכים ומטגנים עוד 3 דק', מוציאים מהמחבת ואופים בתנור כ 5-6 דק' ב-180 מעלות. לריזוטו - חוצים את הדלורית ומנקים אותה מן הגרעינים, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ואופים ב-200 מעלות כ 40 דק'. בעזרת כף מפרידים את הדלורית מן הקליפה וטוחנים לפירה. מטבלים במלח, פלפל ומוסקט. בסיר קטן מטגנים את האורז עם שמן זית ומוסיפים כחצי כוס ציר, מבשלים על אש בינונית עד שהנוזל נספג ומוסיפים עוד ציר. חוזרים על התהליך עד שהאורז מבושל (בערך 18 דק'). ברגע שהאורז כמעט מבושל מוסיפים 3 כפות ממחית הדלורית ומבשלים עד שהאורז מוכן.

מלבי מאת מושבוצ

500 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת
30 מ"ל מי ורדים
65 גרם קורנפלור
150 גרם סוכר

לרוטב תותים -
1/2 סלסלה תותים טריים (200 גרם)
50 גרם סוכר
כפית מיץ לימון

ההכנה: שומרים בצד כמות קטנה של חלב (100 מ"ל). מרתיחים את הנוזלים והסוכר לרתיחה קלה. מערבבים את הקורנפלור עם החלב ששמרנו בצד ובאטיות מערבבים לתוך הנוזל הרותח. אם הנוזל צמיגי מדי אפשר להוסיף עוד חלב. מוזגים מיד לצלוחיות הגשה ומקררים כשעתיים. רוטב תותים: טוחנים במג'ימיקס ומסננים במסננת דקה. שומרים במקרר עד להגשה. ההגשה: מוזגים מעט רוטב תות על המנה, מפזרים מלמעלה בוטנים מסוכרים קלויים, שערות חלווה ועלי נענע.