מסעדות חדשות: עופר פרוסנר וגם ע"פ יוצאים לבדוק את מדאמס, החומוסייה החדשה מול גינת שינקין, תל אביב. מתברר שחומוסייה לא חייבת להיות חור בקיר
"חומוסייה לא חייבת להיות חור בקיר, אפשר גם לאכול חומוס באווירה קצת יותר עכשווית ונעימה", אומר טוני ניצן, אחד הבעלים של מדאמס, חומוסייה חדשה שניצבת לה במקום נעים ויפה מול גינת שינקין. מקור השם מגיע מתהליך בישול הפול, שכאשר הוא מגיע למידת עשייה מושלמת, אומרים במדאמס, מוציאים אותו ונהנים ממנו עם רוטב שום לימון. השם נשמע הרבה יותר הגיוני כשמסבירים אותו, ושווה לתת קצת רקע על המקום עצמו.
את מדאמס המקורי פתח ניצן בשנת 2009, במרכז המסחרי שבשכונת הדר יוסף בצפון תל אביב. הסניף הצליח, וב-2011 הוחלט להעניק לו אח קטן, עדיין באותו אזור, ברחוב ברזיל השוכן סמוך לקניון רמת אביב. גם השני עובד לא רע, וכעת החליטו ניצן יחד עם שותפו שוקי מזרחי לנסות ולהיכנס ללב המאפליה – מרכז תל אביב.
כמו שאפשר להבין מהציטוט בפתיחה, אחד הפיצ'רים המנצחים במדאמס סניף שינקין הוא המיקום: על דק נאה שמשקיף לגינת שינקין. האזור הזה, באחד הרחובות המפורסמים בתל אביב, הומה אדם מצד אחד אבל מרגיש קטן ונעים מצד שני, וזוהי איכות שיש אותה למעט מאד רחובות בעיר הגדולה.
אבל חשוב לזכור שחומוסיה נמדדת קודם כל על פי המוצר שהיא מוכרת, אז גם את העניין הזה דגמנו. המנה שאני בחרתי הייתה הקומפלט (26 ש"ח). חוץ מחומוס, היא כוללת גם פול, גרגירים וביצה, ומוכרת לרבים כקלאסית. הגרגרים היו נימוחים אבל לא יותר מדי, הפול היה נוזלי אבל במידה שבה עדיין היה אפשר לאכול אותו במזלג והחומוס היה חם וטוב, כשהביצה נתנה לכל המנה הזו את הסגירה הדרושה לה.
ע"פ, שישב אתי אל השולחן, החליט כהרגלו בקודש להיות האמיץ מבין שנינו, וביקש משני המלצרית את מנת החומוסשוקה (29 ש"ח). שני חייכה, והביאה לו מנה שנראתה מאד שונה מזו שלי: צלחת חומוס שבמרכזה שכנה לה שקשוקה מביצה אחת בתוספת טחינה ופטרוזיליה. גם זו אמנם מנה מוכרת מחומוסיות, אבל המראה שלה, השונה כל כך מחומוס רגיל, היה נאה מאד והיא טעימה לא פחות מהמראה שלה.
ניצן מספר שהחומוס מוכן על פי מתכון מסורתי מעכו. כל בוקר מכינים אותו טרי מחומרים טבעיים בלבד – גרגירי חומוס טחונים, שמן זית בלאדי, טחינה גולמית, לימונים טריים ופטרוזיליה.
שתינו מיץ ענבים ולימונדה בהתאמה (8 ש"ח לכוס) והשולחן התמלא חיש קל במגוון מנות הטאפאס שמוצע כאן: חציל מטוגן שמשמש בדרך כלל למנת הסביח הנמכרת במקום, כדורי פלאפל פריכים וטעימים, צ'יפס דק וקריספי, צלוחית עם בצל וחמוצים, ואפילו חציל בטחינה שהוחרם אחר כבוד על ידי ע"פ לשימושו האישי. גם הפיתות המשמשות לניגוב טובות מאוד, ויש גם פיתות נטולות גלוטן או מקמח מלא.
כמו בחומוסיות מוכרות אחרות, גם במדאמס מציעים עסקית במשך כל היום: חומוס לפי בחירה, צלחת של צ'יפס עם 3 כדורי פלאפל או סלט ושתייה לבחירה ב-39 ש"ח. עוד נקודה טובה למקום היא הקינוחים החלביים שלו – מלבי ובוואריה (12 ש"ח כל אחד), שנתנו את המתיקות הנדרשת לאחר ארוחה כזו וכמובן שיש גם קפה או תה.
לסיכום – מדאמס מספקת לא רק חוויית חומוס טובה, אלא גם חוויה טובה באופן כללי, והכי חשוב, החומוס שלה מספק את הסחורה.
צילום: סטודיו אדרבא ואדרבא
-
מדאמס - חומוסייה חדשה בתל אביב
-
כדורי הפלאפל
-
השגנה החדשה בשינקין, תל אביב