בפסח, כשתסעו בכבישי הצפון ותחפשו לכם מסעדה טובה, "הכבש", ששוכנת בכניסה ליישוב הדרוזי דליית אל כרמל, תחכה לכם עם סלטים, פיתות דרוזיות כשרות לפסח, מנסף, ממולאים, בשר וגם פולקלור דרוזי אותנטי
בחופשת הפסח, כשתטיילו בכבישי הצפון ותחפשו את מנת הבשר שלכם, מסעדת הכבש תחכה לכם בכניסה ליישוב הדרוזי דליית אל כרמל. עוד לפני שתיכנסו אל השוק הצבעוני ותקנו לכם שטיחים, רהיטים ווילונות חרוזים, כדאי להציץ במסעדה האותנטית הזו, המעוטרת בסככת גפן נעימה.
נתחיל במטבח של הכבש, שמנוהל על ידי בני משפחת חלבי ובראשה מותקאל, כאן מכינים מטעמים דרוזיים אותנטיים מסורתיים מחומרי גלם מקומיים. על המנסף המפורסם של המסעדה דובר רבות, והוא אכן דורש טעימה. מדובר בתבשיל בשר כבש עם אורז, צנוברים והל, שמבושל בבישול אטי בטאבון, ונחשב למעדן המקומי. המנסף מצטרף למנות נוספות מאותו המטבח, כמו עלי גפן וירקות ממולאים, מג'דרה עם בורגול והרבה בשר: צלעות כבש, שיפודי כבש, קבב בתיבול ביתי, פרגית שנצלית על האש וגם סטייקים. בגזרת הסלטים, שהרי אי אפשר להימנע מהם במסעדה מהסוג האותנטי, מופיע החומוס על כל תצורותיו, מטבל חצילים, סלט טאבולה דרוזי וכמובן – גבינת לבנה קטיפתית ועשירה.
ומה לגבי הפיתות? בפסח, כבשאר השנה, תוכלו לנגב כאן סלטים ולגלגל את בשר בתוך פיתה דקיקה, פריכה וכשרה לפסח, שמכינים כאן על הסאג' מקמח מלא וללא שמרים.
ולא על האוכל לבדו: מותקאל חלבי מזמין אתכם ללמוד מעט על הפולקלור הדרוזי העשיר עם סיפורים על העדה ונגינה בעוד, בחליל ובכלים אחרים מתוצרת עצמית, חלקם תלויים על הקירות לראווה. את כל זה תוכלו לסיים עם קפה שחור ובקלאווה מתוקה.
בקישור למטה, סרטון שהוכן על המסעדה.
-
פסח במסעדת הכבש בדליית אל כרמל
-
פולקלור דרוזי
-
מסיימים בקפה שחור ובקלאווה מתוקה