מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבת ביקורת על תערוכת מנגה במסעדת יאמטויה בהוד השרון

מנגה ביאמטויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"האיורים המרשימים התלויים על הקירות הציעו עניין לעין בזמן שהפה עסוק בסושי במגוון הרכבים וצבעים, במרק אגאדשי ובפירות-ים בטמפורה..." דן תורן מבקר בתערוכת המנגה במסעדת יאמטויה בהוד השרון

בילדותי, כשהיו שואלים אותי מה ארצה להיות כשאהיה גדול, הייתי עונה תשובה נחרצת: "בלש שמחופש לכבאי". למה? כי בלש נלחם בגנבים וכבאי מציל חתולים. כמו כולם, גם דפוסי החשיבה שלי כילד נלקחו היישר ממסך הטלוויזיה. תרבות המנגה היפנית מאפשרת לנו, גם בבגרותנו, להזדהות עם גיבורים חסרי-הגיון שמעופפים, נלחמים ברעים ולעולם לא מזדקנים. ובימים אלו, מסעדת יאמטויה שבהוד השרון משלבת את התרבות הזו עם תרבות המטבח האסייתי.

יאמטויה היא מסעדה מעט שונה מהמקובל בארצנו, והמנות המרהיבות שיוצאות מהמטבח שלה משלבות בין יפן, קוריאה ואפילו קצת סין. כניסה למסעדה תזכה אתכם בברכה יפנית מסורתית מצדו של הצוות המסור, והתפריט, שהתמונות בו מדברות בעד עצמן, מלא בכל טוב מהמזרח הרחוק והצבעוני. ביקרתי כאן לא אחת, רק שהפעם היא הצליחה להפתיע אותי לטובה עם השדרוג האמנותי של עבודות על טהרת תרבות המנגה. ביום ראשון, במסגרת פתיחת תערוכת "גיבורי תרבות וגיבורי-על", נחשפה התרבות הזו בצורה פשוטה ונעימה, וידידי פייבוש ואני נהנינו מהאמנות - זו שעל הקיר וזו שעל הצלחת.

אז מהי המנגה? כאמור, תרבות אמנותית שמקורותיה ביפן. אף על פי שלמראית עין היא נראית צעירה, עדכנית ותוססת, איורי המנגה הראשונים תועדו כבר באמצע שנות השבעים של המאה הקודמת. אלו איורים שמנפישים פנטזיות, מאפשרים לדמויות להפוך לגיבורי-על, לפתח יכולות על-אנושיות כמו היכולת לעוף ולהילחם בצורות מיוחדות. בעולם כולו התרבות הזו התקבלה כז'אנר כבר לפני כשני עשורים ונכון להיום משודרות גם בארץ סדרות ילדים רבות שדמויותיהן לקוחות ממנה.

השילוב בין מנגה לאוכל אסייתי איכותי ביאמטויה נראה טבעי לחלוטין. ביום פתיחת התערוכה הוגשו מיטב המנות ומשקאות מיוחדים מהתפריט, וחלל המסעדה הגדול הוקדש כולו לתערוכה. האיורים המרשימים התלויים על הקירות הציעו עניין לעין בזמן שהפה עסוק בסושי במגוון הרכבים וצבעים, במרק אגאדשי ובפירות-ים בטמפורה.

האיורים שעל הקיר, שחלקם עשו את הדרך הארוכה מיפן וחלקם נוצרו על-ידי אמנים מקומיים, זכו לתשומת לב רבה מצד המבקרים, וחובבי הז'אנר יכולים לרכוש הדפסים איכותיים של העבודות המוצגות בתערוכה. יעל, אחת המבקרות, אמרה: "יש קסם באמנות שמגיעה מהעולם 'ההוא', הרחוק הזה, שאנחנו הישראלים מכירים כסושי או נודלס. הם משתמשים בשפה אחרת, בצבעים אחרים. ממש כאילו מישהו צייר חלום ילדותי על חיי נצח כגיבור מעופף שנלחם ברעים. לכל דמות יש אישיות שאפשר ממש להתחבר אליה, להזדהות אתה."

התערוכה ביאמטויה פתוחה לציבור הרחב עד 25 במארס 2013, ושווה להגיע כי לא בכל יום זוכים לצפות בהוד השרון בתערוכת אמנות זרה ומרתקת, וגם לטעום טעמים אסייתיים מהסוג האיכותי, שגם הוא נדיר בישראל.