מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ביפ בהר

ביפ בהר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עוזי בשן מגיע לביפ ביער שמושב יערה שבגליל המערבי, ונהנה מאירוח ביתי של הבעלים – גילה. מתחילים בעשרה סלטים שנפרשים על השולחן, עוברים לחציל קלוי מכוסה בבשר טלה טחון, ממשיכים עם פלטת בשרים, ונזכרים בבית סבתא

בגליל העליון המערבי, לא רחוק ממעלות תרשיחא וסמוך ליערות, שוכן מושב יערה. הדרך לשם מרהיבה, אך יופייה הוא כלום לעומת הנוף שנשקף מהמרפסת של מסעדת ביפ ביער. ערן ואני ירדנו במדרגות, ובזמן שהלכנו על שביל העץ המעוטר בשני צדי גינה מטופחת, התחלנו להבין את האווירה.

ביפ בהר מחולקת לשני אגפים המופרדים על ידי דלתות זכוכית, שמוסרות כאשר נערך במקום אירוע (אירועים כאן יכולים לכלול עד 100 מוזמנים). המסעדה נפתחת בימי חול בשעה 12:00 ונסגרת כשאחרון הסועדים עוזב. גילה, הבעלים, מנהלת אותה כאילו הייתה מטבחה הפרטי, מה שניכר גם בטעמי המנות. והשם של המסעדה בהחלט מסגיר את תחום ההתמחות – בשר.

גילה ליוותה אותנו לשולחן ונעלמה במטבח. כשהיא חזרה, זה היה עם עשרה סוגי סלטים. ערן טעם מהחציל הטרי במיונז, מסלט העגבניות הביתי ומהטחינה שעורבבה זה עתה, ולא הצליח להפסיק לנגב. ואני, לא יכולתי לחשוב על שום דבר אחר מלבד סבתא שרה, שהקדישה את כל חייה למטבח. לחם עגול, תוצרת בית כמובן, הונח על השולחן במלוא הדרו, משוח בשמן זית עם עשבי תיבול, מפיץ ניחוחות מעוררי תיאבון ומשתלב באופן מושלם עם הסלטים.

מנת פתיחה הגיחה בהפתעה, חציל קלוי חצוי לשניים, מכוסה בבשר טלה טחון (נטחן במקום, אלא מה), צנוברים ובזיקת טחינה. הוא היה מעולה, בעיקר כשהוגשו לצדו פוטטוס פפריקה, שהוכנו מתפוחי אדמה טריים. חשקתי גם בפטה הכבד עם הקרוסטיני וריבת הבצל, אך השתדלתי לדחות סיפוקים ולעבור לעיקר. מבחר המנות העיקריות של ביפ בהר כולל בעיקר בשרים, אך גם מגוון דגים ואפילו מנות לצמחוניים. גילה דאגה גם למגוון מנות ילדים - החל מנקניקיות דרך המבורגר ועד ספגטי. אנחנו הגברים קיבלנו את פלטת הבשרים שכוללת אנטרקוט, פרגיות וקבב הבית - מזרחי מעולה. היין האדום שליווה את האוכל החליק בגרון והשתלב נפלא בטעמו העז של האנטרקוט. עוד היו על השולחן קבבוני טלה שטבלו בשלולית טחינה גולמית והוגשו לצד סלסה. בדיוק אז עברה על פניי מלצרית עם מנת טחול שהותירה שובל ניחוח מדהים, אבל אני, לצערי, כבר לא יכולתי להכיל יותר.

אין לי ספק, שלו רעייתי הייתה אתי, היא הייתה מזמינה את פילה הסלמון ועשבי התיבול או את הדניס. אין לי ספק שאוכיח לה שצדקתי כשאפנק אותה כאן בארוחה בקרוב. לעניין זה, נמסר לי שכדאי מאד להזמין מקום מראש.

ביפ ביער מתמקדת במה שהיא עושה הכי טוב, ולכן את הקינוחים מעבירה למיקור חוץ. למעט הסופלה הנדיר, שדווקא כן מוכן במקום, וגם כאן אין מקום לאכזבה.