מסעדות חדשות מאת עופר פרוסנר: פיצה טראנצ'ו במתחם קרליבך בתל אביב. מה יש לנו שם? פיצה גדולה במיוחד של השף אונג'יו גלביאטי, שהביא אותה ממילאנו יחד עם שותפו צביקה קאהן. פתוח מ-11:30 בבוקר עד השעות הקטנות של הלילה
בלב האזור מלא הבילויים של רחוב קרליבך, בואכה הגנקי והחתול והכלב, נפתחה השבוע פיצרייה חדשה, טראנצ'ו שמה. ובניגוד לאווירה הכללית והאפלולית ששוררת ברחוב, הכניסה לטראנצ'ו כמוה כנחיתה בארץ המגף. האיטלקיות שולטת במסעדה – החל מתמונותיהם של רוברטו בניני ולוצ'אנו פבארוטי על הקירות, וכלה בפיצה עצמה. חוץ מהמאפיינים האיטלקיים, הפיצ'ר השני שמקבל את פניו של כל מבקר במסעדה הוא התנור העצום, ששוקל שני טונות וחצי, וממנו מוציאים את הפיצות המדוברות.
אה, כן, הפיצה. אין פיצה דומה לטראנצ'ו בתל אביב. קודם כל, חשוב להסביר: טראנצ'ו באיטלקית משמעותו פרוסה של פיצה, במקרה הזה סלייס גדול במיוחד ששוקל בערך 350 גרם (ועולה 25 שקלים בעמידה ו-29 שקלים בישיבה). בנוסף אפשר לקחת חצי טראנצ'ו (15 שקלים), טראנצ'ו פלוס (סלייס וחצי, 30 שקלים) ומגש שלם שעולה 140 שקלים, אבל מספיק להרבה מאד אנשים.
הפיצה מגיעה ללא תוספות . כן כן, השף אוג'ניו גלביאטי, שהחליט להביא את הפיצה הזו ממילאנו יחד עם שותפו צביקה קאהן (העונה גם לשם הנהדר ERMANNO), מסביר שבתור התחלה, הוא רצה ללכת על הפיצה כמו שהיא צריכה להיות. והמקור הוא, כמובן, פיצה מרגריטה. על הבצק עובדים בטראנצ'ו דקות ארוכות, עד שהוא מגיע לרמת האווריריות הנדרשת, ומכסים אותו ברוטב העגבניות. אחרי שהייה של כמה דקות בתנור על העצים הבוערים מוציאים את הפיצה, מכסים אותה בפרוסות מוצרלה, ומחזירים פנימה. התוצאה מרהיבה – שכבה לבנה של גבינה שעוטפת את הגבינה, ופיצה אוורירית שלא מכבידה על הבטן.
אוג'ניו מספר שאת הסוג הזה של הפיצה מכינים בעיקר באזור מילאנו, ועכשיו נותר רק לקוות שמה שטוב לבירת האופנה והכדורגל האיטלקית, טוב גם לתל אביב. לסיכום, מצד אחד אין תוספות, אבל מצד שני הפיצה טעימה ובהחלט מספקת. להשלמת האווירה האיטלקית, בטראנצ'ו הכינו בשבילכם גם חבית של בירה פרוני היישר מחבל לומברדיה, שמומלצת בחום על ידי כותב שורות אלה. המקום כשר ללא תעודה, והוא יהיה פתוח מ-11:30 בבוקר עד השעות הקטנות של הלילה. בכל זאת, קרליבך.
-
טראנצ'ו - מסעדה חדשה בתל אביב
-
מניחים את פרוסות המוצרלה
-
טראנצ'ו - סלייס גדול במיוחד