עונת החגים קרובה אלינו יותר מתמיד, הנה הזמן להוציא את נעלי ההליכה ולצעוד בשביל המוביל אל המסעדה האהובה עליכם. לאלו מכם שיש בכוונתם לפקוד את הגליל בחגים הקרובים, אספנו כמה מסעדות אזוריות. שתהיה לנו שנה טעימה
והפעם, לכבוד החג, הגדלנו את הרביעייה לחמישייה:
זחלאווי, ג'יש
ביישוב ג'יש (גוש חלב), שבין הגליל המערבי לעליון, הנוף אותנטי למהדרין.
מקורו של שם המסעדה זחלאווי הוא בזחלה, העיר הלבנונית שופעת המסעדות, שהיא גם מקורה של תרבות קולינרית עתיקה. כמו בזחלה, גם בתפריט של זחלאווי תמצאו מאכלים מיוחדים כמו שוק טלה בתנור, כתף טלה ממולא אורז, קובה ניה לבנונית אותנטית, עולש, חוביזה, עלי גפן וממולאים ושיהיה לכם בתיאבון.
הר מירון, ג'יש
עוד בג'יש תמצאו את מסעדת הר מירון – מזרחית אמתית – המעוצבת בחדשנות ומציעה לכם חלל רחב ידיים וממוזג. בין המנות בתפריט של מסעדת הר מירון תמצאו פתוש לבנוני, סטייק מפולפל ברוטב חרדל, פלפל גרוס ושמנת, שרימפס ברוטב שום, יין ולימון, קלמארי מטוגנים, במיה עם אורז וטובות ורבות אחרות.
אל באשה, מחניים
מסעדת אל באשה הממוקמת בצומת מחניים, מרחק קצר מראש פינה, מציעה לכם מאכלים מזרחיים כיד המלך. האוכל מוגש טרי, בריא ומגוון שכולל חומוס ביתי, סלטים טריים, ירקות ממולאים, מנות בשריות טעימות ודגים מיוחדים. השירות אדיב ומחויך, ואפשר גם לערוך אירועים הכוללים עד 120 מוזמנים. עוד בתפריט: כבד ברוטב בצל וצנובר, שיפודי כבד אווז וסינייה עם עגבניות או עם טחינה.
איסקנדר, רפטינג נהר הירדן, ראש פינה
את האוכל האיכותי שלכם אתם מוזמנים לאכול מול נוף ירוק ופורח המצטיין בגוונים המקומיים של ראש פינה, הירדן והגולן. אפשר לערוך באיסקנדר גם ארוחות חגיגיות, כנסים וערבי נושא במרפסת רחבת הידיים שעל הגג. בתפריט: פידה איסקנדר (לחם ממולא בחצילים פיקנטיים ולימון), קדירת כבד בירקות שורש, צלעות כבש אוריינטליות המוגשות על מחבת לוהטת ברוטב צ'ילי, לימון ועשבי תיבול ועוד רבים וטובים אחרים.
קצה הנחל, גינוסר
בית האוכל הגלילי קצה הנחל נוסד מתוך שותפות וחברות יהודית-ערבית. מציעים כאן מבחר עשיר של אוכל מקומי ועונתי בתוצרת ביתית, שעליו אחראי השף יוסף חנא. המיקום, על כביש 90 בכניסה לקיבוץ גינוסר, מזמן אליו עולי רגל צליינים רבים. בין המנות של קצה הנחל: קבב חלבי, מחמר לבנוני (עופיון מתובל בסומק על מצע בצל ופלפל אדום), צוואר כבש, שולבטו (עגבניות טריות מבושלות עם בורגול, גרגרי חומוס ובצל) – כך שאין סיכוי שתעזבו את הגליל רעבים.
-
אוכל גלילי משובח
-
מסעדות בגליל - אוכל מקומי אותנטי
-
טובלת בנוף
-
לא תעזבו אותו רעבים