ה"ריידל" (גלגל באידיש) היה מקום מפגש לגברים בלבד בימי זיכרון הראשונים (שימו לב פמיניסטיות). אבל היום ישמחו לארח אתכם בחיוך לבבי על נשיכם וטפכם. בערב קיץ, כייף לשבת בחצר ולהנות מבריזה מצוינת,
זיכרון היא אחת הפנינים היותר מיוחדות במורשת הארצ-ישראלית הקצרה שלנו. מי שאוהב להתרפק על העבר ויודע להעריך בניינים משוחזרים מוזמן למדרחוב של זיכרון יעקב. אחרי שיטוט מענג בין חנויות והצצה לבית משפחת אהרונסון המיתולוגית, כשמתעייפות הרגליים, כדאי לפנות ליד בנק הפועלים לתוך חצר פנימית מרוצפת אבן מזמינה, שקטה ועוטפת. כאן הקים גדי (הבעלים של ריידל ביסטרו) בבניין משוחזר בן 80 שנה את הביסטרו שלו.
ה"ריידל" (גלגל באידיש) היה מקום מפגש לגברים בלבד בימי זיכרון הראשונים (שימו לב פמיניסטיות). אבל היום ישמחו לארח אתכם בחיוך לבבי על נשיכם וטפכם. בערב קיץ, כייף לשבת בחצר ולהנות מבריזה מצוינת, בעיקר לפליטי הלחות התל – אביבית ואילו עכשיו כשהסתיו כבר פתח מומלץ בערבים להתעטף בצעיף או בחולצה ארוכת שרוולים בעונות אחרות אולי עדיף פנים הבנין המעוטר תמונות מימי הראשונים ממוסגרות במסגרות החלונות המקוריים של הבניין.
למנה ראשונה התענגנו על גבינה בולגרית ופלפלים קלויים , בטטות אפויות ברוזמרין ועגבניות שעברו חצי ייבוש והיו טעימות להפליא. אלה לוו בלחם כפרי. יצויין בשמחה שמנה ראשונה שכזאת (אולי ללא הלחם) יכולה להשתלב גם בתפריטו של מי שזה עתה הפחית ממשקלו ואינו מעונין שבילוי יקלקל לו את המאמצים. הבחירה בין המנות העיקריות קשה יותר, פשוט כי הכל נשמע מפתה. המקפידים על גזרתם יוכלו לבחור בסטייקים שונים המוגשים עם תפוח אדמה אפוי וירקות – מנה בהחלט דיאטטית. למי שאינו בעייני ספירת קלוריות נמליץ על רצועות אנטרקוט ברוטב שמנת או עוף מוקפץ מוגש על מצע חסות. לפי דברי המלצרית מזג האוויר הזיכרונאי מתאים גם לכוסית יין אדום מצוין. אהבתי במיוחד את גודל מנות הקינוח. למרות שישראלים אוהבים אוכל בגדול, דווקא כאן פגשתי עוגת גבינה מצוינת בגודל שלא מפיל מהשולחן בסוף ארוחה דשנה. (ולמרות זאת אפשר אפילו להתחלק בקינוח עם בן/בת זוג).
מרק תרד
4מנות
חומריםשמנת מתוקה לבישול 32% או 42% - 1 ליטר1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות4 שיני שום קצוצים400 גרם עלי תרד ( טרי או קפוא) חתוכים 100 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת50 גרם חמאה רגילהכף אבקת מרק עוףמלחפלפל שחור
אופן ההכנה 1 ממיסים את החמאה בסיר על אש קטנה.2 מטגנים את הבצל והשום עד התחלת השחמה.3 מוסיפים את עלי התרד וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.4 להוסיף את הקצ'קבל המגורד עד התכתו.5 מוסיפים את התבלינים תוך כדי בחישה.6 יוצקים לסיר את השמנת המתוקה7 מרתיחים על אש נמוכה כחצי שעה והמרק מוכן המלצת השף : לקרר את המרק לילה שלם ולהגיש חם למחרת ליאורה חוברה – דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בצמחי מרפא
רצועות אנטרקוט ברוטב שמנת
מבט לחצר
הבר של ריידל