מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > סדנאות אלכוהול> כתבת ביקורת על סדנת קוקטיילים בזמן אמיתי תל אביב

זמן אמיתי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מזמין את הקהל להתנסות: למדוד, למזוג, לערבב, לתפוח, להבעיר, להזניק – עבודת הברמן אינה קלה. ובכל זאת, האינטראקציה הזו חייבת לזמן כמה סיטואציות מצחיקות..." אורית איציק, סדנת קוקטיילים, זמן אמיתי, תל אביב

אני, כרגיל, מאחרת. זו מחלה כרונית חשוכת מרפא. בדהרה על האופניים לכיוון בית הספר לברמנים ומרכז סדנאות האלכוהול זמן אמיתי (אילת 22 תל אביב) אני עוצרת מתנשפת ליד פיצוצייה. "תגיד, אתה יודע איפה זה זמן אמיתי?" אני שואלת את הזבן. והוא: "תקני משהו לשתות ואני אגלה לך". מצא לו על מי לאיים. אחרי סדרת התנשפויות נוספת הצלחתי סוף-סוף להגיע, רק כדי לגלות שלא הייתי חסרה לאיש, גם לא ללינדזי שהבטיחה שתחכה לי, היא כבר מצאה לה חברים אחרים והם יושבים יחד על דרינק. מדריך חביב בשם נתי ("הטוב ביותר שלי", הילל ובצדק עומר גנור, מנהל הסדנאות של זמן אמיתי) מזיז בשבילי את הדלת השקופה ומושיט לי כיסא. הגעתי בדיוק בזמן למוחיטו, וכוס עם משקה צבעוני וקוביות קרח צפות מונחת לפניי. גם זו אינה מהווה איום.

זו סדנה לחובבים. חובבי שתייה, אלא מה. היא לא מעונבת, והמשתתפים (זוגות, חברים, בודדים) באים ברוח טובה ללמוד קצת על קוקטיילים. מתברר שזו תורה מרשימה מאד, לא סתם עשו לה בזמן אמיתי בית ספר. יש מאחורי אמנות הכנת הקוקטיילים היסטוריה ארוכה, מרשמים, חוקים וכללי טקס שהם עמודי התווך של כל בר טוב. ואנחנו אמנם לא ברמנים, אבל לפעמים מתחשק גם לנו לדעת מה אפשר לעשות עם הבקבוק הקלואה הזה שהביאו לנו מהדיוטי פרי.

תנועות ידיים יציבות ומיומנות מאפיינות את נתי, שמכיר את אופן המזיגה המדויק של הליקר על השמנת שלא יגרום למשקה להתערבב ולדמות לסלט, יודע באיזו נקודה לתפוח על כלי הערבוב כדי שהוואקום שנוצר בתוכו ישתחרר, באיזו זווית למזוג את המשקה ולאיזו כוס. מדובר במומחה בביולוגיה, בכימיה ובפיזיקה של האלכוהול, שיודע להסביר איך יגיב הסאוור לקמפרי ומה עובר על הגוף שלי כשאני מערבבת עראק עם טקילה. הוא גם מזמין את הקהל להתנסות בעצמו: למדוד, למזוג, לערבב, לתפוח, להבעיר, להזניק – עבודת הברמן אינה קלה.

וכמובן, האינטראקציה הזו בוודאי מזמנת כמה סיטואציות מצחיקות במיוחד. לדוגמה, לבקשת אחת המשתתפות אנחנו לומדים על המשקה בעל השם המביך "בלו ג'וב". גם אני שאלתי את עצמי על שום מה כונה כך והתשובה הגיעה במהרה. את המשקה מכינים בכמה שכבות, והוא מכיל, בין השאר, קלואה ושמנת. התוצאה הסופית היא בעלת צבע לבן עכור ומרקם סמיך, תחשבו בעצמכם כמה יוצא אחד ועוד אחד. אבל מקור השם אינו רק במרקם ובצבע אלא גם באופן השתייה. יש לעמוד עם הפנים לבר, לשלב ידיים מאחורי הגב ולהתכופף אל הכוס. להרים אותה בעזרת שרירי הפה והלסת ולהתחיל לגמוע ולבלוע רק כשמזדקפים ומרימים בחזרה את הראש יחד עם הכוס, כשהיא אחוזה היטב בין שרירי הפה. זה לא עניין קל, אבל לפחות מסביר את השם. אולי תתפלאו לשמוע שהבנים בחבורה הצליחו להתמודד אתו טוב יותר מהבנות.

בחדר שלידנו יושבת חבורת צעירים מסביב לבר, צהלות שמחה נשמעות. מתברר שהחגיגה הזו היא קורס מוכר על ידי משרד התמ"ת, בסך הכול רוכשים פה את מקצוע המזיגה. מי אמר שבית ספר חייב להיות בכיתה משמימה.

לקוח של זמן אמיתי, אומר נתי, הוא לקוח לכל החיים. מעכשיו ועד עולם נוכל לקבל הסבר מפורט על כל מה שאנחנו רוצים לשתות. ואני בדיוק קיבלתי מזמן אמיתי דוא"ל עם רשימת מרשמים להכנת קוקטיילים לאירוע הבא שאארח בביתי (או אם ארצה רק להבין מה מערבבים לי מאחורי הבר או סתם להפגין ידע בשיחות סלון). אחלוק אתכם אחד:

קוראים לו בשם המביך גם הוא, פטמה חלקלקה

מכינים אותו בלואובול, שהיא כוס נמוכה או כוס ויסקי, עם קרח

ועושים את זה באמצעות מזיגה ישירה (וטוב שכך, כי לא בטוח שאצליח לעשות יותר מזה.)

בהשתתפות הרכיבים: 1 סמבוקה (מנה, לא בקבוק), 1 אייריש קרים. פשוט, לא?

אפשר גם לקשט בשלושה פולי קפה או במעט קפה אספרסו טחון.

והרי לכם פטמה חלקלקה.

סדנאות אלכוהול בזמן אמיתי