מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות בישול לילדים> ביקורת על סדנאות הבישול של ספייסס כלים וטעמים

ספייסס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח משוחחת עם קרן בת ה-10, שהשתתפה באחת מסדנאות הבישול לילדים שנערכות בימים אלו ולכל אורך חופשת הקיץ ברשת ספייסס כלים וטעמים. קרן תמיד אהבה לבשל, אבל המבורגר, קבב ולחמנייה היא עדיין לא הכינה בעצמה

ילדים ואוכל הם סיפור לא פשוט. קחו לדוגמה את הארבעה הפרטיים שלי: הגדול לא אוכל פירות, השנייה לא אוכלת בשר, השלישית לא אוכלת ירקות והרביעית לא אוכלת... שום דבר. כשהייתה בגן עוד ניסיתי להשקיע בהגשה יצירתית כדי לעורר את תאבונה, והמצאתי, למשל "עוגת ירקות": סידור צבעוני על הצלחת, שבמרכזו גבינה לבנה מעוטרת בעיגול זית ירוק, וסביבה פלחי ירקות. על הבת שלי זה לא עשה שום רושם. לעומת זאת,קרן, החברה הטובה שלה שגרה בדירה ממול, הייתה מגיעה כל ערב כדי לאכול אצלנו... היום לעוגת הירקות כבר אין ביקוש. הבת שלי ממשיכה לא לאכול, ואילו קרן, כל-כולה בת עשר, כבר מכינה לעצמה, וגם לאחיה הגדולים, כל מיני מתכונים מאולתרים ממה שהיא מוצאת במקרר.

לה ולשכמותה התכוונו בספייסס כלים וטעמים כשפתחו את קייטנות הבישול לילדים. רשת החנויות ספייסס, שלצד המגוון הענק של הכלים, התבלינים ומוצרי היסוד לבשלנים שהיא מוכרת, מקיימת גם סדנאות בישול, ואף מכוונת אל הדור הצעיר: חובבי בישול צעירים בגילאי 6-12 מוזמנים להיות שפים לשבוע בקייטנות הבישול של ספייסס, המותאמות במיוחד לטעמם. הפעילות מתבצעת סביב שולחן עבודה גדול, כאשר הילדים מתחלקים לקבוצות עבודה ורוכשים מיומנויות בישול מגוונות. בקדמת החדר ניצב דלפק מאורך שעליו מונחים המצרכים ובו מותקנים גם הכיריים והתנור, ומעליו מראה, כך שהילדים יכולים לראות בלי קושי את כל שלבי ההכנה ולעקוב אחריהם. בסוף, כמובן, אוכלים את התוצרת, ואת העודפים מביאים הביתה להורים, שייהנו גם הם.

כל יום בסדנת הבישול לילדים של ספייסס מוקדש לנושא אחר: בישול איטלקי, סושי, שוקולד, אוכל מקסיקני, אוכל על מקל, והיום שאותו קרן הכי אהבה – אוכל על האש. "נתנו לנו עוף טחון, ואנחנו תיבלנו אותו והכנו המבורגרים לטיגון. קיבלנו גם בצק ועשינו ממנו לחמניות להמבורגר. לחלק מהבשר הוספנו בצל קצוץ ופטרוזיליה ועשינו קבבים. חלק מהילדים שיפדו נתחי עוף על שיפודים, וגם אותם שמנו על האש. עשינו גם תפוחי אדמה בתבלינים, תפוחי אדמה בטחינה ותירס על האש. והכי מדליק היה הקינוח – חתכנו פירות ונעצנו על שיפוד. אחר כך הקצפנו שמנת נוזלית עם סוכר עד שהיא הפכה לקצפת. ואז כל ילד קיבל גביע גלידה ועליו קצפת ושיפוד עם פירות חמים".

לא פחות מהצד הקולינרי בקייטנת הבישול של ספייסס התלהבה קרן מהחלק החברתי: "היינו המון ילדים, בעיקר בנות, שבכלל לא הכירו, ותוך יום כבר כולם נהיו חברים". לא פלא, כשהפעילות כולה מתבצעת תוך שיתוף פעולה מלא בין הילדים. כך, למשל, מספרת קרן, כשארבע בנות רצו להקציף את השמנת, הן החזיקו את המקצף לפי התור וכל אחת הקציפה קצת, עד שהשמנת הפכה לקצפת מוצקה, למרבה שמחתן. מי ששמח לא פחות היו האחים של קרן שחיכו בבית לשפית הצעירה ולתבשיליה, והפעם זכו לקבל הרבה יותר מסתם סנדוויצ'ים.