מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על בית הקפה של גידי רמת גן

בית הקפה של גידי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בית הקפה של גידי מזכיר לשיר כידן את סרוגים נוסח רמת גן, כשמסביבה יושבים זוגות בדייט או חברות שהתכנסו לארוחה משותפת. אבל גם אם אתם לא מחפשים כשרות, היא ממליצה, מה זה משנה בעצם? האוכל מצוין וזה מה שחשוב

באחת מריצותיי לפגישה זו או אחרת ברמת גן קלטתי בזווית העין בית קפה נחמד בעל מראה מזמין ונעים. ציינתי בפני עצמי שכדאי לנסות את בית הקפה של גידי הזה בהזדמנות. ההזדמנות הגיעה מהר מהצפוי וימים מספר לאחר מכן פסעתי אל בית הקפה של גידי כדי לפגוש חברה לארוחת ערב. התפריט הסביר שפעם היה בית הקפה של גידי חנות האהילים של גידי. חברתי הרמת גנית הסבירה שחנות האהילים הידועה הזו הייתה ציון דרך ששימש את תושבי רמת גן שנים רבות. היא גם הפנתה את תשומת לבי לכך שרוב יושבי בית הקפה הם צעירים חובשי כיפות סרוגות מרמת גן. סרוגים נוסח רמת גן: זוגות בדייט או חברות שהתכנסו לארוחה משותפת. לזה לא הייתי צריכה הסבר. בית הקפה של גידי הוא בית קפה כשר, וקשה למצוא בית קפה כשר באזור המרכז. עוד יותר קשה למצוא בתי קפה כשרים בעלי תפאורה חמימה ומזמינה כמו זו של בית הקפה של גידי, שאינה מגלה לכל הרחוב מי ומי היושבים בו.

חברתי הצמחונית התלהבה ממגוון הסלטים בתפריט של בית הקפה של גידי והזמינה סלט גידי. זה סלט, שבניגוד לסלטים במקומות אחרים, מלא בגבינת פטה, אגוזים קלויים, עלי חסה, עלי בייבי ונבטים. הוא מתובל ברוטב ויניגרט אדום ומעליו מפוזרים מקלוני בטטה פריכים שאותם כרסמתי לה עד האחרון. הרוטב המעניין נתן לסלט את הדחיפה האחרונה שהפכה אותו מסלט טוב מאוד לסלט מצוין ויוצא דופן. בכל זאת, כדי לקבל כאלו התלהבות ומחמאות ממי שאוכלת סלטים על בסיס יומיומי צריך להיות באמת יוצא דופן.

אני העדפתי להזמין פטריות ממולאות. זו מנה של שלוש פטריות גדולות מאד הממולאות בבטטה, בגבינת פטה ובבצל ועטופות בציפוי פירורי לחם. כל זה טובע ברוטב סמיך ומענג של שמנת, חרדל ופסטו מוקרם בגבינת מוצרלה. המנה מגיעה עם סלט מרענן ברוטב טחינה ועיטורי אגוזים בצדה. הפטריות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, ותערובת המילוי, שהיא טעימה להפליא בפני עצמה, הפליאה עוד יותר להשתלב עם הרוטב המלא והסמיך שכל ביס ממנו קורא לך להמשיך לאכול. חברתי טעמה רבע פטרייה אך הנאתי הצרופה הניכרת לעין בשילוב עם הליכותיה הטובות מנעו ממנה לטעום עוד. אולי גם לסלט שקצר התלהבות לא נגמרת היה חלק בזה.

פאי הרועים שהזמנו לאחר מכן, הוא כמו כל שאר המנות של בית הקפה של גידי, עשיר מאוד במרכיבים כגון פטריות מוקפצות עם בצל, פלפלים קלויים, ערמונים, גבינת מוצרלה, גבינת פטה, קוביות חציל ועשבי תיבול. מעל כל הפאי נמרחה שכבה נדיבה של פירה קריספי, ולצדו מוגש סלט טחינה ופיסטוקים.

עוד זיכרון רוטב הפטריות הממולאות על שפתיי, הזמנתי עוגת גבינה עם פירורים. חמיצות הגבינה משתלבת במתיקות העוגה והיא רכה ונימוחה בפה. איכותה המצוינת ניכרת בכל ביס. חברתי החליטה שאם כל המנות עד כה היו לא פחות ממצוינות הרי שאין אפשרות לפספס והזמינה קדאיף. הכיוון היה נכון אבל היא לא לקחה בחשבון את הפקטור הכמותי. היא קיבלה בלוק של גבינת ריקוטה עטוף בשערות קדאיף. לא סתם בלוק אלא כזה שגם אם היו מחלקים אותו לרבעים והופכים כל רבע למנה בפני עצמה, עדיין היינו מדברים על מנה יפה. בעיקר אם מדובר בקינוח המגיע אחרי ארוחה כה טובה ודשנה כמו זו שאכלנו. הקדאיף היה מצוין. באמת. הגבינה נימוחה בפה ושערות הקדאיף פריכות אך בקשותיה לעזרה עם מנת הקדאיף הענקית נתקלו בהתעמקות אסרטיבית שלי בעוגתי. שערות קדאיף אף פעם לא עשו לי את זה ועוגת גבינה כל כך כן.
אז אם אתם מאלה שמחפשים כשרות, הרי שבית הקפה של גידי הוא האופציה הכדאית מבחינתכם. אם אתם לא מחפשים כשרות, מה זה משנה בעצם? האוכל של בית הקפה של גידי מצוין, האווירה מדהימה, המלצרים אדיבים והמנות נדיבות. זה מה שחשוב, לא?