''שלחנו יד מהססת (אני ממש גרועה בלבחור) אל קופסת עוגיות שקדים (סבלה שקדים), שהזכירו לי את עוגיות השקדים האלוהיות של סבתא שלי וטארטלט שזיפים יפהפה...'' אדווה גן סתיו חושפת את חייה לאחר ביקור בלחם ארטיזן בכ''ס
כבר קרוב לעשור שחיי, הקולינריים וגם חלקים מהם שלא ממש קשורים לאוכל, פרושים לפניכם לחלוטין.
קוראים נאמנים שיחפצו בכך, בימים בהם משעמם להם במיוחד, יוכלו לחבר פיסות מידע (פיסות? אולי יריעות) אחת לשניה ולקבל את פאזל חיי כמעט בשלמותו. זכרונות ילדות, פגישות מרגשות עם חברים מהעבר, משברים, רגעים מתוקים עם ילדיי, שיחות עומק עם חברות, you name it.
עד עכשיו לא ממש הקדשתי לאופן בו חיי גלויים בפני כל מחשבה יתרה וכנראה שגם לא ממש הפריעה לי החשיפה. חייתי את חיי, הלא מאוד מרתקים, אם להודות על האמת, והכתיבה עליהם היתה הרגל חביב. פתאום, כששליש מחיי כבר מאחוריי (ואני אופטימית כאן) קיבל סיפור חיי תפנית חדה.
הסיפור הרגיל של ''איש אישה שני ילדים וכלב'' הפך ל''אישה מוצאת מחדש את הטעם בכל זה'' ועכשיו, כשאני מצויידת בסיפורים מעט יותר מעניינים ועסיסיים אני מוצאת את עצמי פתאום שוקלת מילותיי בכובד ראש. את הסיפור שהתחיל בלחם ארטיזן בשעת בין ערביים ונגמר בשתיים לפנות בוקר על כר דשא לח אספר, ברשותכם, תוך ברירת מילים קפדנית.
מתחשק לך פיקניק? שאלתי. צעדנו בצעד בטוח אל סניף כפר סבא הנעים של לחם ארטיזן (אגב, אח חדש הצטרף למשפחת לחם ארטיזן בדמות סניף בגיל עמל, הוד השרון) כשאנחנו כבר מכירים את התרגולת. לא משנה מה אתם חושבים שתעשו כשתיכנסו ללחם ארטיזן (הפעם קניה קטנה והחוצה, היום אני לא נוגעת בכלום, כבר טחנתי כל היום ושאר מעשיות), שלוש שניות אחרי שנכנסתם בדלת תהיו כבר עסוקים בטעימות משלל התוצרת היומית המשובחת הפרושה על שולחן העץ המאסיבי שמהווה בעצם את לב החנות.
טעמנו מפה ומשם (מהישן והטוב וגם מכל מיני חדשים) והתחלנו בתכנון הפיקניק שלנו. לקחנו לחם שיפון רוסי, דחוס, לח ומצויין (80% קמח שיפון מלא, 20% קמח חיטה מלאה, מעט שמרים, שאור, דבש וזרעוני כוסברה) ולחם שיפון דגנים משובח (50% קמח חיטה לבן, 50% קמח שיפון, מעט שמרים, שאור, פשתן, שיבולת שועל, דוחן, חיטה מעוכה וגרעיני חמניה) אותם ביקשנו מהצוות המקסים של לחם ארטיזן לפרוס, שלפנו מהמדף שקית פרצעלס שזופים ופריכים שבעוד כמה שעות יקבלו באהבה גדולה משיחות של גבינת עיזים טובה ועברנו למתוקים. שם שלחנו יד מהססת (אני ממש גרועה בלבחור) אל קופסת עוגיות שקדים (סבלה שקדים) שהזכירו לי את עוגיות השקדים האלוהיות של סבתא שלי וטארטלט שזיפים יפהפה.
לקחנו אייס קפה מעולה לדרך (לא מתוק מדי וחזק במידה הנכונה) ושמנו פעמינו לתחנה הבאה בה תושלם ארוחתנו המתהווה. גבינת עיזים רכה, ברי משובח, חמאה צהובה ורכה, זיתים טובים ובקבוק cava צונן השלימו את התמונה.
שמיכה קייצית נפרשת, רוח נעימה מנשבת כדי שנדע שהיא לטובתנו, הערב יורד.
פרוסת לחם טרי, רך מבית ופריך ומתנפץ מחוץ, משוחה בחמאה רכה הוא תענוג צרוף בפני עצמו. כשהפרוסה הנ''ל מוגשת לך עם חיוך מעברה השני והלא רחוק של שמיכה פרחונית, התענוג גדול עוד יותר. הקלילות שבה ה-cava זורמת לדם מרשימה אותי בכל פעם מחדש. היינו מסוחררים בדיוק במידה הנכונה כדי לצטט שורות מסרטים דביקים (ואני קוראת להם כך רק כדי להציל את שמי הטוב) ועדיין הצלחנו לחתוך פסים ישרים למדי של טארטלט השזיפים המעולה...
כמה שעות וחיסול ממוקד של התקרובת אחר כך, לא מבינים איך הזמן עבר כל כך מהר, שאלתי את עצמי איך למען השם אתעורר בבוקר. כשאמרנו לילה טוב בפעם התשיעית והאחרונה הפלגתי על האספלט השחור וחשבתי לעצמי שתמיד תהיה לנו פריז. הממ, סליחה, כפר סבא.
לחם ארטיזן
הכרמל 16, כפר סבא
09-7666473
-
לחם ארטיזן, מאפיה וקונדיטוריה
-
הלחמים עוברים תהליך עיבוד ארוך וקפדני
-
מבחר עצום של עוגות ומאפים
-
תפריט לחמים עשיר ומגוון