מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> ראיון עם השף ניר דגן

עם השף ניר דגן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השף ניר דגן מתמחה במטבח הלטיני - ה''נואבו לטינו''. סגנון זה משלב טעמים וחומרי גלם ממטבחי אמריקה הלטינית בגישה עכשווית ומעודכנת. ניר מציג דוגמאות למאכל מוכר עם טוויסט משלו, וגם בירת בוטיק חדשה, פרי יצירתו

שם : ניר דגן
גיל: 36
מקום מגורים: סלעית
מסעדה: פרעסר – פתרונות לאנשים עם תיאבון

היכן למדת?
למדתי שנתיים בפלורידה

מהו סגנון הבישול שלך?
''נואבו לטינו'', זהו סגנון שהתפתח בפלורידה, המבוסס על מאכלים וטכניקות בישול מאמריקה הלטינית. ''אני משתמש בטכניקות וחומרי גלם דרום אמריקאים, ומשם מפליג ויוצר מנות וטעמים חדשים, לדוגמה – לזניה מקסיקנית. במקום עלים של פסטה, אני משתמש בטורטייה ובמקום המילוי הרגיל אני מוסיף צ'ילי קון קרנה''- תבשיל מקסיקני הכולל בשר ושעועית, המשמש כמילוי.

עבודות קודמות
רוב מקומות שהם עבדתי היו מעבר לים. עבדתי ב – Sasson. H – בקולומביה, ב Rovegno- בלימה, וב- Café Cascades בפלורידה.
בארץ עבדתי בקייטרינג של פול אסטנהיים.

זיכרון משמעותי שקשור באוכל:
הלזניה של אמא שלי- כמה שלא ניסיתי, אף פעם לא יוצא לי כמוה.

אם לא הייתי שף:
עשיתי כבר הרבה דברים אחרים – נשאר עם שף

מנה אהובה
צלעות טלה ברוטב של סוכר חום ולימון

חומרי גלם אהובים
דגים ופירות ים

לעולם לא אבשל
חיות מחמד

מסעדה מוערכת/אהובה עלי
Sasson. H בקולומביה- מסעדה המתמחה באוכל אסיאתי

מי מקור ההשראה שלך?
יש כ''כ הרבה אנשים, מכל אחד לקחתי קצת, אפילו משוטף הכלים בפלורדיה למדתי לבשל.

חלום שלי
היום, מעבר להיותי שף פרטי, אני מייצר גם בירת בוטיק, מפעיל סדנאות בישול וגם מארגן אירועי בשר ובירה.
הרעיון מאחורי קונספט זה, הוא להגיע לאירוע עם מגוון של סוגי בירות ובשרים ומשם הדרך לפה קצרה מאוד, כיוון שהרעיון הוא להתמקד בפשטות. המנות לא מעוצבות, אין צורך להשתמש בסכין ומזלג ובסוף אפשר גם לנגב בשרוול.

כמה מילים על הבירה החדשה- שמה הוא ''גולדה'' והיא מיוצרת במבשלה ביתית במושב סלעית. הייצור הינו בכמויות קטנות, מחומרים טבעיים בלבד, תוך הקפדה על איכות חומרי הגלם.